måndag 28 januari 2013

Tag: Happy Bookaholic

Den här enkäten har cirkulerat bland bokbloggarna en tid nu och jag har blivit taggad av Monika. Att min blogg är den första bokblogg hon började följa är ju helt enormt, jag känner mig hedrad. Här kommer mina svar:


1. Vad älskar du med att köpa nya böcker? 
Jag förstår inte riktigt frågan, finns det något man inte älskar med att köpa nya böcker? Man känner sig rik då man har en ny bok i hyllan. Man kan gå och klappa lite på den, bläddra lite i den och beundra den. När tiden är inne är det bara att plocka fram den och börja läsa.

2. Hur ofta köper du nya böcker?
Det går i vågor. Det kan faktiskt gå någon månad i mellan bokinköpen, men sedan kan det också hända att jag klickar hem en beställning från både Adlibris och Amazon så gott som samtidigt.

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online - vad föredrar du?
Det är något speciellt med fysiska bokhandlar. Att gå omkring och strosa bland hyllorna, klappa på böckerna, småbläddra och drömma sig bort. Det är ju bara helt oslagbart. Tyvärr har vi i Finland så litet utbud på svenska böcker att det inte är något vidare nöje att gå i fysiska bokhandlar här. Så online är nog att föredra, både för utbud och prisnivå.

4. Har du någon favorit bokaffär?
Blev väldigt förtjust i The English Bookshop i Stockholm då jag var där en sväng i december. Tyvärr förstod inte barnen charmen med den så besöket blev ganska kort. Annars gillar jag Akademiska Bokhandeln i Helsingfors. Den finns i ett gammalt hus, består av fyra-fem våningar och har ett hyfsat utbud på svenska och engelska. Deras reor brukar vara helt ok.

5. Brukar du förbeställa böcker? 
Jag tycker ju nog att det har hänt, men kan inte nu komma på ett enda exempel. Att förhandsbeställa till Kindlen är behändigt, den dagen boken kommer ut ploppar den fram i Kindlen. Praktiskt.

6. Har du en månadsbudget för bokinköp, som du inte får överskrida?
Nej det har jag inte. Vill jag ha en bok så brukar jag köpa den. Som sagt köper jag ju inte böcker varje månad, så då jag verkligen vill ha någon bok så brukar jag unna mig den.

7. Bokköpsstopp - är det något för dig?
NEJ! Hu, det går rysningar vid blotta tanken. Att inte få köpa en bok som ropar på mig skulle vara jämförbart med tortyr.

8. Hur stor är din bokönskelista?
På mina elektroniska post-it lappar finns för tillfället sex böcker. Jag försöker hålla antalet nere genom att uppdatera den då och då. På mina Amazon-önskelistor finns 10 böcker och på Adlibris önskelistan finns 4 böcker.

9. Vilka tre böcker(från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?
1. Davidsstjärnan av Kristina Ohlsson
2. De bortglömda av Sara Blaedel
3. Inferno av Dan Brown

10. Vem taggar du?
Har rysligt dålig koll på vem som har blivit taggad, så jag taggar Lingonhjärta. En bloggare som befinner sig på andra sidan jorden men ändå så nära i cyberrymden med kärleken till böcker som gemensam nämnare.

3 kommentarer:

 1. Jag blir imponerad av din korta önskelista. Hur får du den så kort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 20 böcker är väl inte helt kort... Jag försöker rensa bort de böcker som jag spontant skriver in på listan då jag läser om dem på någon blogg men sedan när jag tittar närmare på dem kanske de inte intresserar mig så mycket. Sedan försöker jag släppa in böcker på listan som jag riktigt på riktigt vill ha. De andra som inte kommer in på listorna följer ofta med som bihang i någon bokbeställning i alla fall :)

   Radera
 2. Åh så skoj! Har inte gjort den och gör den gärna :D Den ploppar nog upp imorgon tror jag :) KOmmer bli svårt att svara dock tror jag...så svåra frågor att svara på!!

  SvaraRadera