torsdag 6 december 2012

Statistik

Hur håller ni alla reda på vad och hur mycket ni läser? Jag började plita lite på ett exel-dokument där jag tänkte föra in allt möjligt om böckerna jag läst. Men vad ska man ta med i statistiken? Vad har ni med i er statistik? Hittills har jag inte skrivit någon månadssummering här på bloggen eftersom det finns månader som jag bara läser två böcker. Jag tycker inte att det är så stor idé att skriva statistik om så några böcker... Men i slutet av året kunde man summera året som gått och då kunde det vara kul att ha lite bättre koll. Nu listar jag bara upp böckerna här på bloggen och i Goodreads. Så jag tar gärna emot tips om vad ni har med i er statistik, eller hur ni gör. Är exel helt föråldrat, finns det bättre program?

6 kommentarer:

 1. Jag kör på titel, författare, antal sidor, genre, vilken typ av bok (inbunden, pocket etc) författarens kön och land + ett betyg på en skala mellan 1-5. =) Inte på bloggen dock, utan i ett exceldokument.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Jag hade tagit med allt utom land och betyg. Det ska jag ännu sätta till :)

   Radera
 2. Jag har ju mitt älsklingsprogram http://bokslut.blogspot.com/2011/10/hej-jag-heter-monika-och-jag-ar.html och där kan man få fram nästan vad som helst i statistikväg :)

  Jag försöker hålla reda på var böckerna kommer ifrån också; bibliotek, bokhandel (och vilken)och när den är köpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Laddade ner provversionen, verkar vara beroendeframkallande... Har du Pro eller standard?

   Radera
  2. Ibland (oftast) tycker jag blogger är jobbig för att de slutat skicka ut mail när någon kommenterar en kommentar. Jag missar ju frågor...

   Jag har Pro. Naturligtvis ;)

   Radera
 3. Jag gör bara summering en gång om året, vid nyår. Då tittar jag tillbaka, utnämner bästa och sämsta i lite olika kategorier, räknar totalt antal lästa böcker etc. Känner inte att jag behöver ha mer koll än så.

  SvaraRadera