onsdag 5 december 2012

Rekordvinaren av Pieter Tham

Som jag skrev i det här inlägget blev jag kontaktad av kommunikationsbyrån Pronto. Mejlet utlovade mig " en mer spännande läsupplevelse genom att på ett lustfyllt sätt knyta samma fiktion och verklighet.". I paketet som anlände fanns boken Rekordvinnaren av Pieter Tham. Dessutom hittade jag en trisslott i boken, på vilken jag vann 60kr. I morgon åker vi på kryssning till Stockholm, så jag ska ta och försöka lösa ut min "rekordvinst" där. Bokens omslag var också specialtryckt, med mitt namn på.

I boken vinner Jacob Niller 250 miljoner kronor. Från att ha levt ett stillsamt pensionärsliv ställs hans vardag nu på ända då han blir tvungen att göra beslut om vad han ska göra med pengarna. Samtidigt löper pressen amok och skriver än bra och än dåliga saker om rekordvinnaren. Det som ser ut som en lovande kärleksaffär med en kvinnan han kontaktat på internet visar sig vara ett stort bedrägeri.

Upplägget är helt intressant. Det att det på baksidan står
"I samma stund börjar problemen. Det som till en början ser ut som en lovande kärleksaffär på nätet, utvecklar sig till närkontakt med maffian, grovt bedrägeri, och kidnapping" 
gör att åtminstone mina förväntningar stiger. Men ack så platt de (förväntningarna) faller... Det blir aldrig särskilt spännande. Bedrägeriet får liksom aldrig fart ordentligt. Jag läste inte boken särskilt snabbt, den ropade aldrig riktigt på mig. Jag läste den innan läggdags och höll på att somna mitt under läsningen flera gånger.

Det positiva med hela det här projektet är nog specialarrangemangen som kommunikationsbyrån organiserat. Namnet tryckt på boken, trisslotten och sedan brevet från Vita Stjärnan. Brevet uppmanade mig att kontakta dem angående rekordvinsten jag vunnit. Det var lite "spooky". Som tur hade jag vid det skedet kommit tillräckligt långt i boken, så jag förstod på en gång att det var på skoj. Skulle det ännu senare ha kommit fler brev eller mejl eller något, kunde det ha givit lite mer krydda till det hela. Annars väcker boken tyvärr inga andra känslor i mig. Den kunde ha varit riktigt bra. Jag ser på nätet att författaren håller på med en ny bok med samma huvudperson. Jag kommer knappast att läsa den.

1 kommentar:

  1. Jag undrar fortfarande om det är slut nu, eller om de kommer att höra av sig. Det lät ju som att man skulle bli kontaktad efter ett par veckor och nu har det gått drygt en månad. Nåja, vi får väl se :)

    SvaraRadera