söndag 30 december 2012

A Dying Fall av Elly Griffiths

Som tur fick jag min Kindle Paperwhite bara en dag efter att Elly Griffiths senaste bok om Ruth Galloway kom ut. Det hade varit plågsamt att vara tvungen att vänta längre på boken som jag väntat på sedan jag läste ut den senaste i januari. I boken återser vi bekanta karaktärer. Handlingen utspelar sig den här gången i Lancashire, Nelsons hemstad. Dan Golding, Ruths gamla studiekamrat, kontaktar Ruth per brev och ber om hjälp med ett anmärkningsvärt benfynd han gjort. I brevet avslöjar Dan inte mer, men antyder att det har något att göra med Kung Arthur. Då Ruth får höra att Dan har dött beger hon sig iväg till Lancashire tillsammans med sin dotter Kate och med Cathbad, druid-vännen för att ta en titt på benen som Dan hittat. Nelson har i sin tur semester och spenderar den i sin hemstad hos sin mamma. Ruth blir redan före sin avfärd hotad och uppmanas att inte åka. Trots det åker hon iväg.

Man kan lita på Elly Griffiths. Boken är som vanligt engagerande och rätt så spännande. Ruth klagar en del på sin vikt, men det är man van med. Det är hemtrevligt att spendera tid med Ruth, man vet vad man har och vad man får. Man blir sugen på att resa iväg till Lancashire och Pendle Hill och utforska områdena, kanske göra lite arkeologiska utgrävningar. Griffiths får fint fram passionen Ruth känner för sitt yrke.

Pappersboken har inte ännu kommit ut, men som e-bok finns den redan nu att få. Lite intressant är det att boken i England heter Dying Fall men i USA heter den A Dying Fall. På Elly Griffiths hemsida kan du läsa mer om boken och se några bilder på vyer som inspirerat till boken. Nu följer bara en lång väntan på följande bok. Vad jag tyckte om att läsa på Kindle Paperwhite? Ja det kräver ett eget inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar