söndag 4 januari 2015

Tre korta - Modernista

Under jullovet har jag läst tre recensionsexemplar från Modernista. Här kommer en version av korta omdömen om böckerna.

En julsaga av Chales Dickens
Jag blev glad då jag hittade den här lilla godbiten i postlådan. Den kom redan i november, om jag minns rätt, men jag bestämde mig för att läsa den under julen. Den snåle och elake kapitalisten Ebernezer Scrooge hemsöks av spöken under julaftonsnatten. Han förs till dåtidens, nutidens och framtidens jular och får se konsekvenserna av sitt leverne. Underhållande, spännande, aktuell, kuslig och rolig. Det är en julsaga.

Outtalat av Sarah Rees Brennan
En bok som jag inte hade plockat ner från hyllan i bokhandeln eller biblioteket. En hyllad ungdomsroman som beskrivits som humoristisk och utsökt spännande. Jag hade höga förväntnignar a'la Veronica Roth men blev snabbt besviken. Jag är nog för gammal för den här boken. Det är tonårskärlek, övernaturliga krafter och unga flickor som blir mördade. Visst blir det riktigt spännande i slutet, men jag lämnar nog boken till yngre läsare.Lewismannen av Peter May
Andra delen i Lewis-trilogin. Fin är tillbaka på ön inleder en privat undersökning av ett mord som utspelat sig 50 år tidigare. Det ser nämligen ut som om Fins ungdosmskärleks pappa skulle vara inblandad i mordet. Pappan lider av svår demens och kan inte själv bringa klarhet i fallet. Den här boken älskade jag. Den var bättre än första delen och jag kan knappt vänta tills tredje delen kommer. Yttre hebriderna, den karga miljön och karaktärerna. Kan inte få nog.

Tack till Modernista för recensionsexemplaren!

6 kommentarer:

 1. Intressant att du tyckte andra delen i Lewis-trilogin var bättre än den första. Det hade varit spännande om du hade kunnat utveckla det lite, det vill säga vad det var som tilltalade dig mer i Lewis-mannen. Själv tyckte jag nämligen Svarthuset var bättre, vilket jag också skriver om på min blogg https://bokutmaning.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog själva historien jag gillade bättre i den här boken. Den hade förtjänat ett eget inlägg, men det blev nu så här :)

   Radera
 2. Den där Lewis-trilogin hör jag mycket gott om. Måste nog läsa böckerna under 2015!

  SvaraRadera
 3. Charles Dickens julsaga är en klassiker som jag inte har läst. Omslaget är så snyggt och lockande att jag kanske slår till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är absolut läsvärd och det går snabbt att läsa då den är under 100 sidor!

   Radera