torsdag 1 januari 2015

2015

Så är det nytt år och nya tag. Igår då jag skrev på tillbakablicken för år 2014 hade jag en tanke på vad det här inlägget skulle handla om. Den tanken måste ha blivit kvar i år 2014, för idag har jag ingen aning om vad det var jag tänkte. Så nu får jag börja lägga upp nya mål för i år.

1.1 2012 skrev jag så här:
"Jag utmanar mig själv att läsa böcker jag har lust att läsa, böcker som fångar mitt intresse under årets lopp. Jag utmanar mig själv att läsa åtminstone någon av de xxx antal olästa böcker jag har hemma men ser också fram emot bokrean och möjligheten att använda köpkortet jag har sparat till det tillfället. Jag utmanar mig själv att hålla Kindlen välmatad och välanvänd under det kommande året. Må 2012 bli alla tiders läsår!"

Jag känner ganska lika idag. Jag vill inte binda mig till listor och utmaningar som styr mitt läsande. Jag vill läsa det jag vill och känner för. Hyllvärmare ska avverkas och trots att jag inte har något presentkort så är det alltid kul med bokrea. Kindlen kommer att användas flitigt. Jag är kite rädd för att TBR-högen kommer att växa allt mer efter att jag upptäckt Books on the nightstand-podden.

Ändå är det en liten del av mig som är riktigt sugen på att vara med i Sagan om sagornas kaosutmaning. Kanske jag kör den här för mig själv, utan att officiellt anmäla mig. Främst vill jag njuta av att läsa. 2014 läste jag 64 böcker. På Goodreads utmanade jag mig i år igen att läsa 60 böcker. Jag vill inte lägga målet högre, för att läsandet inte ska bli en prestation och ett nummer. Det är ju bara kul ifall man hinner läsa mer, men ingen katastrof om man inte når målet. Ingen vet ju hur året utformas, vad som händer och sker.

Jag önskar er alla ett underbart år! Må det vara fyllt av det just du vill och njuter av!

2 kommentarer:

  1. Lustläsning är bästa läsningen och det är också vad jag satsar på. Realistiska läsmål är nog också viktigt. Det blir så många böcker det blir, inte mer med det. Men, visst är det kul om det blir fler än året före! :)

    SvaraRadera
  2. Gillar utmaningar av typen Kaos, läsutmaningen och The reading challenge just för att jag kan läsa det jag är mest sugen på och det brukar ändå gå att pricka av punkter (åtminstone halvvägs in).

    Hoppas att du får ett bra läsår 2015!

    SvaraRadera