fredag 30 januari 2015

Upprepningar i böcker

Fredagssegheten har infunnit sig. Då passar det bra att krypa upp i soffhörnet och försöka sig på att knåpa ihop ett svar på frågan i veckans bokbloggsjerka. "Fungerar upprepningar eller ser du helst att de lyser med sin frånvaro?"

Jag kan inte komma ihåg att jag stört mig på upprepningar i böcker. Jag retar mig sällan på detaljer, så upprepningar kan nog ha gått mig blankt förbi. Däremot älskar jag ju serier och jag gillar då bekanta karaktärer återfinns i följande böcker. Där avslutar jag mitt svar och skyller på min sega fredagshjärna.

7 kommentarer:

 1. Igenkänningsfaktorn är bra, men det får inte bli tjatigt :)

  SvaraRadera
 2. Jag retar mig ju på detaljer så jag stör mig väldigt på upprepningar som inte tjänar något syfte :)

  SvaraRadera
 3. Detaljer och upprepningar i böcker är bland det värsta jag vet. De irriterar mig väldigt mycket. :)

  SvaraRadera
 4. Igenkänningsfaktorn är viktig i serier, man följer ju dom oftast av just den anledning!

  SvaraRadera
 5. Jag kan reta mig på upprepningar samtidigt som andra går mig helt förbi och jag funderar fortfarande på var skillnaden ligger :).

  SvaraRadera
 6. Sällan jag tänker på det här, kanske för att det inte förekommer så ofta eller så går det som du säger blankt förbi. En sak minns jag i alla fall som störde mig lite var i Sofie Sarenbrants Vila i frid där hon skrev tvaga istället för att tvätta. Sedan kändes det som om ordet upprepades hela hela tiden men kan också hända att jag hakade upp mig på det eftersom jag inte använder det ordet själv. I alla fall kändes det som upprepning...

  SvaraRadera
 7. För mig beror det helt och hållet på hur upprepningarnas görs och vad som är syftet med dem!

  SvaraRadera