onsdag 31 december 2014

2014, en tillbakablick

Årets sista dag är här. Bloggflödet översvämmas av årssammandrag, statistik och blickar framåt mot år 2015. Det ordnas utmaningar, skrivs läslistor och mål för det nya året. I det här avseendet är jag väldigt avvikande från övriga #boblmaf då jag inte planerar min läsning vidare noggrannt. De senaste åren hag jag på Goodreads utmanat mig själv till att läsa ett visst antal böcker och det här året gick det riktigt bra. Jag hade satt som mål att läsa 60 böcker i år och har nu läst 64st. En kul egenskap på Goodreads är att sidan räknar ut viss statistik på basen av böckerna jag läst. T.ex. har jag läst 21243 sidor i år. Det är rekord för mig från och med 2011 då jag gick med i Goodreads. Kul att jämföra år för år. 2012 läste jag för övrigt 54 böcker, så antalet har ju nog vuxit riktigt bra tycker jag. 2013 var ett lite sämre år med 52 böcker. Än har jag långt kvar till den magiska 100-böckersgränsen.

Vilka böcker har då varit bäst i år? Bara en bok har fått 5 stjärnor av mig, nämligen Muminpappans bravader. Hela 21 böcker har fått 4 stjärnor och 31 3 stjärnor. 3 stjärnor är ännu ett helt bra betyg av mig. Det är böcker som jag gillat, läsvärda böcker, men som inte desto mer stannat kvar i medvetandet. 10 böcker har fått 2 stjärnor och endast en bok 1 stjärna. Summa summarum kan man säga att jag är helt nöjd med mitt läsår. Här kan ni se böckerna jag läst i år. Hoppas länken fungerar.

Många böcker från året är ännu olästa. So many books, so little time, ni vet hur det är. I morgon blickar jag lite framåt, ikväll blir det raclette med familjen och bästa vännerna!

Bild härifrån

3 kommentarer:

  1. Det blev inte tresiffrigt för mig heller i år, men fina läsupplevelser hann man ju få i alla fall. Filar lite på min sammanställning, så den kommer imorgon istället. Gott nytt år!

    SvaraRadera