onsdag 3 december 2014

Semesterglimtar

Semesterresan till abu Dhabi är ett minne blott, men tiden där och alla intryck stannar kvar i minnet som en ljusglimt mitt i mörkaste december. Vi åkte för att hälsa på min kusin med familj som för tillfället bor där. Våra barn har väntat otåligt på resan och lyckan var total då det var dags att åka iväg. Och visst tyckte jag också att det var helt otroligt skönt att stiga upp i ottan och fara iväg till flygfältet. Väl framme möttes vi av en solnedgång och ljumma vindar, och så B som snällt nog var och hämtade oss till flygfältet. Abu Dhabis skyskrapor belysta i mörkret var en imponerande syn.

Vi simmade och solade, tittade oss omkring i staden. Shoppade och gick på vetenskapsfestival. Kollade in världens största moské. Männen gick på F1-tävling i dagarna fyra. Några bokhandlar hittade vi också, och jag fyndade Jojo Moyes bok The One plus One. Trots halsont och förkylning njöt jag av resan och lagrade sol och energi för vintern i Norden. Här kommer några bilder från resan.
Utsikten!

I 43. våningen bodde vi

Hann inte kolla in strandbiblioteket, men tänk att det finns!

Dottern hittade en kamel att rida på

En dag vaknade vi ovanför molnen!

Världens största moské var imponerande


Tusen tack till våra värdar för att de tog emot oss med öppna armar och delade sitt hem och sin tid med oss!

2 kommentarer:

  1. Ett minne för livet! Så fint att ni kunde resa hela familjen! :)

    SvaraRadera
  2. Aj det var där ni var, trodde ni var i Dubai! Men då måste du dela med dig av tips, vi ska faktiskt dit på vintersemester eftersom vi fick flygen skitbilligt med poäng och det ligger så mycket närmare än Thailand & co!

    SvaraRadera