måndag 1 oktober 2012

BokmässetankarSå här post-bokmässa, börjar det vara dags att samla sina tankar. Hur summerar man alla intryck man sugit åt sig? Ska nu i alla fall göra ett försök. På lördagen var det då äntligen dags för mig och min "ännuintebokbloggande" syster att bli av med vår bokmässeoskuld. Vi kom till mässan lite över 9. Då var köerna inte ännu så långa. Vi hade förköpt biljetter, så vi gick in direkt. Utrustade med karta och ryggsäck började vi dagens äventyr. Den första montern vi stannade vid var Adlibris lilla monter, där man fick pröva på Letton. Vi snackade en stund med en av Adlibrissnubbarna och pillade lite på Letton. Där var ett av mina mål uppfyllda- på ca 15 minuter!

Den första författaren vi fick syn på var Björn Hellberg. Han satt gladeligen och signerade sina böcker. Under dagens lopp såg vi många författare, bl.a. Kristina Ohlsson, Katerina Janouch, Lasse Berghagen, Anders de la Motte, Mark Levengood, Susanne McFie ( bl.a.Hemliga Klubben-böckerna) och Kim M Kimselius. Kan ha glömt någon, men där var nog de flesta som jag kände igen i alla fall. Andra "kändisar" vi såg var Jessica Gedin och Lasse Åberg, de hade tydligen någon slags träff uppe på Heaven 23 i Gothia Towers.

Bloggambassadörerna hade mingel i ambassadörsrummet. Kl. 10.30 var det dags för prisutdelning i den stafett-tävling som cirkulerat på ambassadörernas bloggar under 20 dagar. Varje dag skulle man svara på en boknördig fråga och den som hade flest rätt skulle få pris på bokmässan, förutsatt att man var på plats. Jag hade slaviskt klurat ut svaren på frågorna, och kom också andra i tävlingen! Så kul! Det som var lite extra kul var att personen som kon trea var en bekant till mig, hon bor i samma stad som jag! Så lilla Borgå höll hög profil i den tävlingen! Som pris fick man välja en bok-kasse. Jag valde naturligtvis deckar-kassen.

Efter prisutdelningen fortsatte vi vår färd nere på mässgolvet. Under den tiden vi varit uppe i bloggambassadörernas rum hade folkmängden nere på mässan flerdubblats. Det var smockfullt. Nu förstår man verkligen varför en del väljer att inte besöka mässan på lördagen. Flera bokbloggare tillbringade lördagen på seminarier, det var nog ett smartare drag...

De berömda räkmackorna hann vi också med. En halv timmes kö var det innan vi fick en sittplats på Heaven 23. Räkmackan var underbar, väl värd det köandet.

Böcker då... Visst shoppade vi också. English Bookshop hade köp 3 betala för 2 och det var ju svårt att motstå. Jag har aldrig varit i den riktiga bokhandeln, men nästa gång jag åker till Stockholm ska den bokhandeln definitivt besökas. Annars köpte jag mest julklappar, så jag kan inte här nu räkna upp dem. En rätt så bra hög på en dag, tycker jag. Nämnas bör att jag bara köpte två böcker åt mig själv.

Summa summarum. Jag är väldigt nöjd med min bokmässa. Nästa gång kommer jag nog att göra vissa saker annorlunda. Jag vill tacka alla härliga fellow-bookbloggare jag träffade, det var jättekul att träffas IRL! Until next year!

11 kommentarer:

 1. Det är fortfarande inte någon som skrivit vem som blev etta i tävlingen och jag är nyfiken på vad det mer fanns för kassar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag minns rätt så var det en excess-kasse, en barn-kasse, en ungdomskasse och en med blandat tror jag. Vem som vann minns jag inte...

   Radera
 2. Det låter som en fantastisk dag! Och grattis till andrapriset, det verkar ju ha varit ett fynd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var en helt fantastisk dag, en dröm som gick i uppfyllelse:)

   Radera
 3. Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Hoppas vi kan åka båda två till bokmässan nästa år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hoppas jag också! I så fall måste vi ju träffas!

   Radera
 4. Det var kul att träffas och jag hoppas vi ses igen! Trevligt att få ett ansikten bakom alla bloggarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hoppas jag också! Såg att du bor i Linköping. Vi har bekanta där, så kanske jag någongång har vägarna förbi:)

   Radera
  2. Jaaa hör av dig om du är i krokarna :)

   Radera
 5. Heja Borgå! Och du verkat ju faktiskt ha hunnit med mässklassikerna även om du bara var där en dag; Björn Hellberg och räkmackan! ;)

  SvaraRadera