söndag 14 oktober 2012

Bokbloggsjerkadags

Det är flera veckor sedan jag varit med i Annikas jerka, så jag känner att det är dags nu igen. Veckans fråga är den här gången två frågor:

"Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?

I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?"

Nobelpriset har jag inget större intresse för. Sällan har jag ens känt igen namnet på den som vunnit. Jag är nog bara en sådan här vanlig "ickeutbildad" bokälskare. Så jag kan inte alls uttala mig om huruvida det var rätt person som kammade hem priset.

På fråga två har jag ett kort svar. I nedre våningen finns 36 olästa böcker, i övre våningen ca 10 till. Dessa böcker stressar mig inte alls, de är en trygghet. Snarare börjar jag tycka att att-läsa högen börjar bli lite väl liten. Jag gillar när man har att välja mellan. Så då är ca 46 böcker inte sååå mycket...

 

1 kommentar:

  1. Innan jag började det här med att bokblogga så brukade de olästa ligga runt 50. Om det började sjunka mot 30 så blev jag nervös. Det var tider det :)

    SvaraRadera