onsdag 19 oktober 2011

Blå gryning

Jimmy Perez och hans fästmö Fran har anlänt till Jimmys hemö mitt i värsta höststormen. Jimmy skulle presentera Fran för sina föräldrar. På ön finns också en fågelstation som gästas av ett gäng ornitologer. Efter förlovningsfesten som ordnats för Jimmy och Fran hittas fågelstationens föreståndare mördad. Jimmy tar sig an fallet, ingen annan polis finns tillgänglig. Vem av ornitologerna mördade föreståndaren?

Upplägget är klassiskt Ann Cleeveskt. Miljön finns, relationerna likaså. Lugnt och tryggt läser jag boken till det plötsligt händer något. Något som förstör hela boken. Det förstör nästan hela serien. Om det fanns en femte bok i den här serien, skulle jag nog inte läsa den. Jag tänker inte här skriva ut vad det var som hände, ni som har läst boken vet vad jag pratar om. Ni andra måste läsa själva. Jimmy löser mordet, så mycket kan jag avslöja...

Jag läste slut boken för flera dagar sedan, men har inte ännu riktigt kommit över det som hände. Det kanske skulle krävas lite terapi för att bearbeta känslorna... Kanske lite lästerapi? Vad säger ni andra som läst boken? Tycker ni att den slutade bra??? Måste nog nu ta itu med någon annan bok. Livet och barnet kanske.

4 kommentarer:

 1. Nej! Vad jobbigt. Jag har Rött stoft kvar innan jag kan läsa denna. Nu får jag nog öka på lite...

  SvaraRadera
 2. Jag blev jättesur över slutet, har nog inte förlåtit Ann Cleeves än...

  SvaraRadera
 3. Jag veeet... Kan ta ett tag innan hon blir förlåten...

  SvaraRadera
 4. Nu blir jag så oerhört nyfiken så jag tror jag får läsa de två sista i följd, bara jag blir klar med den jag läser just nu.

  SvaraRadera