onsdag 3 april 2013

Livrädd av S.J Bolton

Det här inlägget skrivs bara någon timme efter att jag läst klart boken, den 25.3. Det publiceras på recensionsdagen, 3.4. Livrädd är S.J Boltons andra bok om kriminalpolisen Lacey Flint. Jag kan inte annat än konstatera att S.J Bolton senast med den här boken ställer sig på samma hylla som Gillian Flynn står på. Det är bara så bra. Jag är fast från första sidan.

En väg av självmord sköljer över universitetsstaden Cambridge. Unga kvinnliga studenter begår självmord, det ena värre än det andra. Polisen misstänker att det inte bara är ett sammanträffande men kan inte bevisa det. Lacey som precis har återhämtat sig från förra utredningen hon deltog i blir lockad att gå in under täckmantel för att locka fram eventuella gärningsmän. Hon ska agera psykologistuderande och försöka luska reda på om det på universitetet finns en ond subkultur som kan vara orsaken till självmorden. Fortare än kvickt börjar obehagliga händelser inträffa, händelser som verkar oförklarliga.

Som sagt var jag fast från första sidan. Det är spännande, ibland riktigt rysligt spännande. Titeln på boken är riktigt passande. Dead Scared heter den på engelska. Mer beskrivande titel får man leta efter, stundvis är jag livrädd. Jag har lite problem med att hålla reda på i vilken tid vilket kapitel utspelar sig, då endel kapitel är utmärkta med tidsangivelse medan andra inte är det. Men då man får igång läsflytet stör det inte längre. Jag kan inte gissa mig till lösningen innen den står där framför min näsa. Det är många vändningar, den ena mer överraskande än den andra. Jag gillar att man som läsare inte får alla detaljer klargjorda för sig, det ökade spänningen. Mer Bolton åt folket!

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

1 kommentar:

  1. Jag gillade verkligen hennes första bok, Nu ser du mig, och jag ser fram emot att läsa den här också. Den verkar riktigt, riktigt bra.

    SvaraRadera