lördag 21 april 2012

Veckans fråga...

...hos Annika lyder: "Hur många sidor/kapitel ger du en bok innan du lägger undan den om den inte tilltalar dig över huvudtaget"

Här måste jag medge att jag har väldigt svårt att ge upp en bok. Speciellt en bok som man hört/läst mycket bra om. Jag tänker att det blir säkert bättre och tragglar mig igenom boken. Senast jag lämnat en bok på hälft var när jag läste "Den odödliga Henrietta Lacks". Det är en faktabok, och jag ryser vid ordet fakta. Då första meningen löd "Detta är en faktabok" förstörde det allt för min läsning. Men före den boken vet jag inte om jag någonsin lämnat en bok mitt i.

7 kommentarer:

 1. Jag tragglar mig igenom det mesta. Bara vid några få tillfällen har jag gett upp en bok vid ca 100-150 sidor.Ha det gott!/Ylva

  SvaraRadera
 2. Jag har inga betänkligheter att sätta en bok åt sidan , men oftast får den sen en andra chans innan jag ger upp helt. Ibland är det humöret och boken som inte passar ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Humöret påverkar ofta. Ibland får boken ligga en tid och sen går det bra att läsa den.

   Radera
 3. Faktaböcker för mig är en bok jag läser för att jag måste/vill förkovra mig i ämnet, inte en bok jag direkt läser från pärm till pärm för nöjes skull. Det kan ju bero på vilken typ av faktaböcker man brukar läsa, kanske :)

  Att göra ett uppehåll räknar inte jag till att ge upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte att det var en faktabok då jag fick den. Faktaböcker slår man ju upp i, inte läser från pärm till pärm.

   Uppehåll behöver vissa böcker!

   Radera
 4. :)

  Varför behövde det påpekas på första raden, kan man fråga sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå precis! Jag skulle säkert glatt ha läst hela boken om den meningen inte hade stått där:)

   Radera