lördag 7 april 2012

Bokbloggsjerka

Veckans uppgift, fråga i Annikas bokbloggsjerka lyder:

Hur arrangerar du dina böcker? Efter färg, form, författare, genre etc?

Här får jag nog skämmas. Jag sorterar inte alls mina böcker. Jag är i detta nu endast glad om jag över huvudtaget hittar en hyllplats åt boken jag läst. Har diverse högar med lästa böcker, andra högar med olästa böcker. Boken kommer inte in i hyllan innan den är läst. Samma författares böcker försöker jag ha på samma ställe, annars är sorteringen noll.

Jag drömmer om en stor hylla där alla mina böcker skulle få plats. Den ultimata drömmen är ju ett helt biblioteksrum med bokhyllor på alla väggar och den perfekta läsplatsen. Nu har vi böcker i fyra hyllor spridda runt huset. Förutom barnens hyllor. Sonens hylla städade och sorterade vi igår. Där fick alla LasseMaja böcker bo bredvid varandra, likaså alla Hemliga Klubben. En vacker dag ska jag ta tag i mitt projekt sortera böcker, sedan bara jag läst alla olästa böcker...

13 kommentarer:

 1. Jag har redan ett rum med böcker, men jag kan trösta dig med att det inte hjälper. Det skulle ju vara om rummet hade varit större då och utan tre dörrar och snedtak. Jag blir nog aldrig nöjd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl så att man aldrig blir nöjd. Men drömma bör man...

   Radera
 2. Känner Igen mig! Har definitivt för lite plats för att sortera. Det ligger böcker överallt. Planerar flytt av bokhyllor, men det får bli i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag siktar också på sommaren. Det får bli någon regnig dag. Eller vecka...

   Radera
 3. Skulle också vilja ha ett biblioteksrum med bara böcker. Och en läsfåtölj...

  SvaraRadera
 4. Ett eget bibliotek vore drömmen :-) Eller en platsbyggd bokhylla ända upp til taket med tillhörande stege så att man kunde klättra omkring och botanisera bland sina böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk! Kan riktigt se det framför mig.

   Radera
 5. Skönt att höra att det inte bara är jag som är lite stökig ^^

  SvaraRadera
 6. Jag sorterar inte heller. Åtminstone inte efter ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man en gång "släpper efter" så rymmer det ganska fort...

   Radera
 7. Ja, drömmen är väl nog ett bibliotek- ett stort ett.

  SvaraRadera