söndag 15 april 2012

Bokbloggsjerka

"Pusha för en nordamerikansk författare som du gillar"

Så låter Annikas uppgift i jerkan den här veckan. Jag har tydligen läst mest brittiska författare, men en nordamerikansk författare som stiger fram i mitt minne är Gillian Flynn. Henne hade jag aldrig hört talas om innan jag började bokblogga och mer koncentrerat följa en hel massa mer bokbloggar.

Gillian Flynn bor i Chicago tillsammans med sin man och katt. Hon har bakgrund som journalist. På sin hemsida skriver hon "jag var inte en snäll liten flicka". Hon berättar om bakgrunden till varför hon skriver mörka böcker om kvinnor som är våldsamma, destruktiva. Det är riktigt intressant läsning. Jag läste hennes båda böcker Sharp Objects och  Dark Places förra sommaren och blev helt fast. Hon skriver verkligen mörka böcker, men på ett otroligt fängslande sätt. Gillian Flynns tredje bok, Gone Girl kommer ut i början av juni. Den har redan åkt upp på önskelistan på Amazon. Jag läste böckerna på engelska, har förstått att översättningen på den första boken lämnade en hel del att önska. Om du inte har bekantat dig med Gillian Flynn så tycker jag att du ska göra det!

3 kommentarer:

 1. Henne har jag ju hört talas om, men inte läst. Om jag någon gång bestämmer mig för att läsa på engelska även på min fritid så kanske jag tar mig an en av böckerna. Annars får jag chansa på att läsa hennes översatt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här säger Stephen King:

   »Gillian Flynn är äkta vara, en skarp, inträngande och fängslande historieberättare med en särskild talang för det makabra.«

   STEPHEN KING
   Kanske det skulle var något för sig i alla fall?

   Radera