söndag 21 augusti 2011

Fladdermusmannen

Första delen i Jo Nesbös Harry Hole serie heter Fladdermusmannen. Jag har redan länge tänkt läsa Jos böcker, men först nu kommit mej för. Pocketförlaget har gett ut hela serien i nytryck, riktigt snygga böcker tycker jag.

En ung norska hittas död i Australien. Harry Hole skickas till Sydney för att hjälpa den australiensiska polisen i utredningen. Han hamnar mitt i händelsernas centrum. Han kommer i kontakt med Sydneys undre värld, blir manipulerad, ledd och vilseledd. Han lär sig om landets rika historia och urbefolkningens fascinerande legender. Dessa legender kommer på ett finurligt sätt att hjälpa Harry att lösa mysteriet, då han förstår deras betydelse i dagens värld.

Tidvis tyckte jag att boken blev lite väl utsvävande i alla legender och berättelser. Senare förstår jag innebörden i historierna och historien blir en helhet. Jag ser fram emot att läsa de andra Harry Hole böckerna, litar på Bokbabbel som sa att de blir bara bättre!

3 kommentarer:

  1. Jag har inte heller läst böckerna om Harry Hole, men man kanske skulle passa på nu när de kommer i nytryck.

    SvaraRadera
  2. Innan jag hade läst inlägget till slut tänkte jag redan att jag skulle kommentera att serien blir bara bättre, men se där, det hade jag visst redan sagt :D

    SvaraRadera