lördag 27 augusti 2011

Enkät

Igår spred sig en enkät på bokbloggarna. Det var enligt O som började och många andra hängde på. Jag kan ju inte vara sämre, trots att jag är lite sen och svarar först idag...Vad ska du läsa i helgen?

För min del blir det nog att fortsätta plöja igenom tegelstenen Flickan från ingenstans av Justin Cronin. Den har 900 sidor, har hittills läst omkring 300. Så jag tror att jag inte behöver leta upp någon annan bok den här helgen i alla fall.

Hur ser den perfekta lässtunden ut?

För mej är en lässtund redan i sig perfekt. Jag njuter av varje stund som jag får sjunka in i en bok. Naturligtvis är det ju extra njutningsfullt att tex. sitta ute i solen med ett stort glas läskande iste, mysa på soffan under en filt och med en kopp te och en påse godis. Det ultimata skulle ju vara att ha ett stort biblioteksrum med väggarna fyllda av bokstinna bokhyllor, bekväm soffa/ fåtölj och bra läslampa dit man kunde gå och försjunka sig i boken man håller på med och inte behöva bry sig om allt annat som borde göras här hemma.

Din bästa lässtund förra veckan?

För mej blev det inte så många lässtunder förra veckan. Jag klagade lite på det här på bloggen. Hoppas på bättre lästid nästa vecka!

Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?

Så här vanligtvis när jag jobbar så blir det tyvärr alltför få timmar i veckan. Sammanlagt kan det kanske bli ca 6-7 timmar, men de består då mest av läsning före läggdags. Under semestern läste jag betydligt mera. Då kunde det bli 4-6 timmar/dag. Those were the days...

Var läser du aldrig?

Jag läser inte på toaletten. Tycker inte att det är någon njutningsfull plats att sitta och läsa på, så jag försöker bli klar snabbt och återgå till soffan.
Vad läser du aldrig?

Hittills har jag aldrig läst vampyrböcker. Känner mig mycket tveksam inför tanken att läsa om sådana varelser. Detta leder kanske till ett ramaskri inom bokbloggarna, men nu har ni ju chansen att omvända mej:) Historia är annars ett ämne som inte intresserar mej alls. Historiska romaner kan jag nog läsa, men riktig historia- nej tack.

Vilken är din favoritbokhandel?

Här i Finland har bokhandlarna inte så stort utbud av svenska böcker, oftast blir man bara arg över litet utbud och dyra priser. Därför är nog favoritbokhandel nr. 1 Adlibris och nr.2 Amazon till Kindlen. Pocket Shop i Helsingfors vill jag besöka då jag är i den staden, bra utbud på svenska och engelska- heja Bokbabbel!

Du får 300 kr att handla böcker för. Vad handlar du?

Svår fråga. Eftersom jag aldrig fått ett enda recensionsexemplar så är jag alltid lite efter alla andra bokbloggare. Så alla nyutkomna böcker fattas i min bokhylla. Det skulle nog behövas lite mera än 300 kr har jag på känn...

Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?

Ännu svårare fråga. Jag är ju den som vill ge nästan alla böcker en chans och försöker envist plöja igenom dem. På Adlibris framsida hittar jag boken Kikki Danielsson : ett schlagerliv- den vill jag inte ha.

Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?

Var det så att det så småningom ska komma ut en ny bok av Gillian Flynn? I så fall vill jag nog ha den så fort som möjligt! På Kindlen! 

4 kommentarer:

 1. Kicki verkar inte populär, kan också klara mig utan den. Har som du haft en kass läsvecka och hoppas att inte bara jobbet tar tid i helgen.

  SvaraRadera
 2. Får nog hålla med om att Kickis bok inte verkar särskilt lockande ...

  SvaraRadera
 3. Jag håller också på med Flickan från ingenstans just nu. Har läst ca 200 sidor och den förfaller om ett par dagar så jag misstänker att jag måste låna om den vid något annat tillfälle. Eller köpa den.

  Klockrent exempel på nej tack-bok förresten, den där Kicki-boken.

  SvaraRadera
 4. He, he, stackars Kikki... Skönt att ni håller med mej dock! nu tillbaka till Flickan från ingenstans...

  SvaraRadera