torsdag 4 augusti 2011

Boktokeri som går i arv

Idag har jag spenderat en stor del av dagen med att röja upp i barnens rum. Tro mej- det är en hel dags projekt att städa två barns rum. Speciellt som de under städningens gång hittar leksaker som de glömt att de har och glatt börjar leka med dem mitt under allt städande. Det som i alla fall gladde mej mitt i allt damm och prylar var den ansenliga högen med böcker på sängbordet vid båda barnens sängar. De ser nästan ut som högen vid min säng.

Dottern (6,5år) är inne i en hästperiod. Hon läser allt hon kommer över som handlar om hästar. För att bokhögen inte skulle rasa omkull måste den delas upp i två högar på det lilla sängbordet. Ovanpå de högarna tänkte hon sedan ännu tömma bibliotekskassen, som innehåller ungefär lika många böcker, men jag fick det avstyrt, de fick en egen hög.

Sonen (8år) är läser gärna fakta om olika saker. Pelle Svanslös är också populärt för tillfället. Förra veckan var vi till Gotland. Vi luskade reda på varenda bokhandel i Visby, och kom hem med en helt acceptabel mängd böcker åt oss var. Barnen hittade många böcker som de helt enkelt mååååste ha. Och vem är jag att säga emot? Jag vet så väl känslan när man måste få en viss bok. Eller två. Eller fem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar