torsdag 6 oktober 2016

Höstläsning, taggad!

Jag blev på tisdagen (tack för födelsedagspresenten) taggad av Monika att göra en höstläsningstag. Sällan jag tackar nej till frågor och enkäter.

1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?
Jag är riktigt sugen på Ann Cleeves nya bok Cold Earth, del 7 i Shetland serien. Det kan hända att jag spenderar en del av mitt Kindle presentkort jag fick till födelsedagen till den boken. Så kommer det ju ut en ny Kepler senare den här månaden. Dessutom såg jag precis på facebook att Lucy Dillon kommer ut med en ny bok 1.12, en julbok! Då också Elly Griffiths flitigt skriver på så kan jag inte låta bli att klicka hem The Blood Card: Stephens and Mephisto Mystery 3. Den landar i Kindlen 3.11. Och hoppsan, där råkade jag visst också förhandsbeställa den 9:de boken om Ruth Galloway, The Chalk Pit. Den kommer ut 23.2 2017.
2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var / är dina favoritämnen?
Ja, i Finland börjar skolorna redan i mitten av augusti, så i september är skolåret redan i full gång. Jag kan inte minnas vilken bok jag skulle ha gillat extra mycket att läsa, jag läste på som vanligt. Jag gillade modersmål och biologi vill jag minnas.
3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
Jag är absolut ingen Halloween-fan. Jag läser ju ruskiga deckare, men vampyrer och andra otäcka varelser bryr jag mig inte om, varken i böcker eller filmer.
4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Jamen, vilken bok passar inte? Jag förknippar väldigt sällan böcker med årstider, förutom kanske just tex. julböcker. Att tända ljus, vira in sig i filten och läsa en ruskig deckare eller en härlig feelgood medan höststormen viner utanför är höstmys på högsta nivå.
5. När du har krupit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Te är bästa drycken. Helst svart te med någon god smak. Just nu är favoriten svart te med jordgubb och champagne. Och Earl Grey är jag svag för, med eller utan citron.

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
Hösten ser inte särskilt ljus ut med alltför mycket jobb, studier jag inte alls hinner med och nu också svärmors begravning inom några veckor. Men i november åker vi till Tallinn på en mini-mini semester, det ser jag fram emot!

Har du lust att svara på frågorna själv, så gör det och lämna en kommentar så hittar jag ditt inlägg. Taggar/enkäter kan man ju bara inte motstå, eller hur? 

2 kommentarer:

  1. Men jösses, vad mycket nytt jag har att vänta mig då :) Ännu en Griffiths alltså.

    SvaraRadera
  2. Mycket läsning finns det att se fram emot! :) Hoppas du får det fint i Tallinn. Låter som att du är väl värd den minisemestern.

    SvaraRadera