måndag 22 juni 2015

Skön midsommar

En av sommarens höjdpunkter kom och gick. Lite av känslan finns ännu kvar någonstans inne i hjärtat trots att arbetsdagen var allt annat än angenäm. Några glimtar från midsommaren tänkte jag bjuda på trots att helgen inte innehöll så värst många sidor läsning.

Vi firar traditionellt midsommaren hos bästa vännerna. De bor på landsbygden och har en liten stuga som vi får bo i när vi är på besök. Midsommarfirandet inleddes med den första dukningen som bestod av fisk i olika former, sallader och annat smått och gott. Vi har upptäckt att det lönar sig att först äta fisk och senare på kvällen grilla kött och grönsaker. Så det blir många underbara dukningar.

Vädret var inte det allra bästa, men vi led ingen nöd. På midsommarafton var det omväxlande regn och sol, och till kvällen klarnade det upp såpass att vi vågade oss på att sitta ute och äta. Mellan dukningarna gick vi små promenader, hälsade på de små lammen i hagen, hängde och umgicks, badade bastu, ja njöt i största allmänhet. Vi har roligt tillsammans. Det är så skönt med vänner som man kan känna sig som hemma tillsammans med, som man vet var man har så att säga. Vi trivdes så bra så vi bestämde oss för att stanna två nätter. Det hann bli många dukningar!

Tusen tack till våra värdar för en skön midsommarhelg till! Må de bli många fler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar