fredag 20 februari 2015

Veckans tipskavalkad

Behöver du goda tips på var och hur det är bra att skriva blogginlägg så ska du kolla in svaren på veckans bokbloggsjerka. Det ska i alla fall jag göra, jag kan sannerligen behöva en hel drös med tips.

Jag är ju som bekant inte den mest aktiva bloggaren, det kan gott och väl dröja en vecka mellan mina inlägg. Jag försöker i alla fall ha just bokbloggsjerkan som en fast punkt. Jag svarar inte alltid på en fredag, ibland går det till söndag innan jag lyckas plita ihop ett inlägg. Ibland känns frågan inte aktuell för mig och då hoppar jag över den veckan. Annars försöker jag skriva om böcker jag läst, speciellt recensionsexemplar. Jag önskar jag hade varit mer av den planerande typen, med fina anteckningsböcker eller anteckningsappar fyllda med blogginläggsidéer, men tyvärr är jag den spontana typen som inte kan planera någonting alls. Har jag inget att skriva om, så blir det inget blogginlägg. Nu och då deltar jag också i Smakebit på söndag, men det är mer sporadiskt.

Då jag då plitar ner mina blogginlägg sitter jag med datorn i famnen i soffhörnet, med benen på soffbordet. Böcker jag ska blogga om samlas ofta på soffbordet i väntan på ett inlägg innan de får en plats i bokhyllan.

Nu ska jag "jerka" runt och skriva upp alla fina tips ni andra delar med er av!

8 kommentarer:

 1. Jag är inte heller mycket för att planera, det får bli som det blir.

  SvaraRadera
 2. fina anteckningsböcker behövs inte. kassakvitton och andra papperslappar duger bra liksom kanterna i tidningar.

  SvaraRadera
 3. Jag planerar inte heller jättemycket. Jag har några inlägg som oftast kommer varje vecka och även för mig är ett av dem bokbloggsjerkan.

  SvaraRadera
 4. Jag börjar på massor av utkast som jag kikar igenom när jag får torka - på så vis kommer inga "lappar" bort.

  SvaraRadera
 5. Både böcker och fötter på soffbordet känner jag igen. Och pennor i bästa Orreforsskålen :)

  SvaraRadera
 6. Det fiffiga är att man passar på att skriva fler inlägg när man känner sig spontan, sedan sparar man dem och publicerar senare :)

  SvaraRadera
 7. Bästa jerkafrågan på länge - så skönt att inte vara ensam med det lite ostrukturerade :)

  SvaraRadera
 8. Jag har gått från struktur till mer ostrukturerat, för att hitta min blogglust igen...

  SvaraRadera