fredag 6 februari 2015

Bästa barnböckerna

Dagens fråga i bokbloggsjerkan får mina barn svara på. Annika efterlyser nämligen tips på de bästa barnböckerna 2014. Mina barn är 10 och 11 år, så det är kategorin 9-12 år som gäller hos oss

Sonen sträckläste Nidstången, första delen i serien om Pax av Åsa Larsson och Ingela Korsell, så fort han fick den i sin hand. Han läste också en massa Dagbok för alla mina fans böcker under 2014 och listar också dem som sina favoriter.

Då jag ställer frågan till dottern utropar hon utan tvekan Kristina Ohlssons böcker Glasbarnen och Silverpojken. Båda böckerna var läskiga, så läskiga att hon måste läsa dem då det var ljust ute. Sällan har hon ändå läst klart en bok så snabbt som hon läste de här. Den tredje boken i serien, Stenänglar,  kom ut för ca en månad sedan och den lästes lika snabbt som de andra.

2014 var året då jag äntligen fick se den läsglädje som jag själv upplever hos mina barn. Känslan av att inte hinna komma och äta då boken är så bra känner jag igen och gläds åt att mina barn fått uppleva. Den känslan är oslagbar, eller hur?

15 kommentarer:

 1. Har dom inte gett sig på Harry Potter? Mina ungar slukade dem, en efter en, och har dessutom läst om dem, allihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har läst första boken som högläsning, men inte tagit tag i andra ännu. Tjockleken skrämmer dem tror jag :)

   Radera
 2. Har dom inte gett sig på Harry Potter? Mina ungar slukade dem, en efter en, och har dessutom läst om dem, allihop!

  SvaraRadera
 3. Nidstången verkar vara ett hett tips, alltså. Ska nog testa med min pojke.

  SvaraRadera
 4. Härliga tips som jag längtar efter att läsa med mina barn. De har inte riktigt åldern inne så jag får kanske tjuvstarta själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju bra att läsa själv först, så man vet vad barnen läser sedan. Fast det har jag inte gjort ...

   Radera
 5. Här fanns det flera trevliga tips. Jag får försöka komma ihåg dem om ett år eller två när sonen har växt till sig lite. Både serien om Pax och Dagbok för alla mina fans verkar kunna passa jättebra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagbok för alla mina fans är ju lite annorlunda, så kanske det är därför den tilltalar :)

   Radera
 6. Vilka bra böcker dina barn läst :) blir alltid glad av att läsa om barn som läser och tycker om böcker. Får kämpa mycket med de klasser som kommer och ska låna hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man får vara glad över varje bok de läser. Har nog jobbat en del för det också :)

   Radera
 7. Bra tips! Jag måste läsa Silverpojken och uppföljaren. Det har inte blivit av. På bokmässan i höstas var det det föredrag om barnböcker som jag såg flest barn på.

  SvaraRadera