lördag 4 oktober 2014

Läsplanering?

Helt utanför helgens tema i bokbloggsjerkan visar jag här en bild på några av de fina tygkassarna jag fick på bokmässan. Utmattningen efter mässan har varit total, men härlig, och veckan har gått till att  komma ikapp på jobbet och här hemma. Då det dessutom är min födelsedag idag behövde det röjas upp ganska rejält här hemma.

Men nu till jerkan. Den här helgen frågar Annika: "Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga?"

Som jag så många gånger tidigare har berättat här på bloggen, så är jag lustläsarnas Lustläsare. Jag får ångest av läsplanering. Vill vara fri att läsa det jag känner för. Otaliga gånger har jag tänkt att nästa bok ska vara just någon speciell, men då tiden kommer för att plocka upp den känner jag inte alls för att läsa den. Visst har jag en del riktilinjer för vad jag läser och i vilken ordning, speciellt då recensionsexemplaren ramlar in, men jag gillar inte att vara för bunden. Då är det skönt att slalomläsa. 

Jag är ibland lite smått avundsjuk på er som planerar er läsning och dessutom följer den. Vilken tur att alla är fria att göra som de vill och som det passar en själv!  

8 kommentarer:

 1. Jag gör ungefär lika. Det enda jag planerar är rec.exen, resten väljer jag efter vad som känns rätt just där och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill nog också försöka skriva om rec.exen så nära rec.datum som möjligt.

   Radera
 2. Jag försökte i tre veckor att ha en plan men det gick inte. Jag är som du och vill vara fri att läsa vad jag har lust till.

  SvaraRadera
 3. Har också lidit i sviterna efter bokmässan. Många fler böcker än planerat och en tom plånbok.

  SvaraRadera
 4. Så länge man trivs med sättet man gör saker på och det funkar för en så är allt bara bra :)

  Och grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott. Ja planera lite är ett måste i alla fall MEN som jag sagt det får aldrig bli tråkigt för läser gör vi ju för att det är roligt!!
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 6. Grattis! Jag är en sådan som planerar mycket =)

  SvaraRadera
 7. Mitt läsande är rätt planerat numer, mitt införskaffande av böcker är däremot helt lössläppt...

  SvaraRadera