fredag 24 oktober 2014

Läser just nu

Vet inte om jag kan vara alldeles ärlig i den här veckans bokbloggsjerka. Jag har nog aldrig tidigare haft så många böcker på gång på en gång. Uppgiften är alltså att berätta vad jag läser just nu.

Stalker av Lars Kepler är den boken som ropar allra högst just nu. Då den trillade in i brevlådan gick den före alla andra böcker som var på hälft. Recensionsdatum är först 7.11, så jag yppar inte ett ord mer om den boken förutom att den bör läsas i dagsljus.

På sängbordet har jag Lång väg hem av Eva Dolan. En helt "perus"deckare som vi här i Finland skulle säga. Alltså en deckare som ger en det en deckare förväntas göra. Perus är finska och betyder grundläggande. Det finska ordet säger ändå mycket mer än det svenska, så ni svenska läsare får ursäkta mitt uttryck.

Innan jag fick Stalker hade jag Kristina Ohlssons Lotus Blues i handväskan, så nu väntar den på att jag ska läsa klart Kepler.

Vid min läsfåtölj har jag Sharon Boltons En mörk och förvriden flod, en ny bok om Lacey Flint. Som vanligt riktigt bra och fängslande. Också den har fått ge vika för Stalker.

Så håller jag också på med Brev från Tove Jansson. Det är en bok som jag vill njuta av länge och läsa lite i taget, inte sluka på en gång. Så jag läser ett brev nu och då och njuter av Toves egna ord.

Så har jag ju alltid något på gång på Kindlen, just nu Katarina Wennstams Stenhjärtat. Kindlen bär jag också med mig i handväskan ifall att lamporna inte skulle vara tända på morgonen i bussen.

Ska bli intressant att se om någon kan slå mitt antal böcker på gång ...

24 kommentarer:

 1. Det var inte lite du höll på med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Och flera andra pockar på min uppmärksamhet...

   Radera
 2. Tove Jansson har man ju läst i år, men inte denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här är en bok som man vill ha i hyllan eller på bordet och plocka fram då och då.

   Radera
 3. Tove Janssons brev kan man inte sträckläsa

  SvaraRadera
 4. Om jag inte var en så envis en-boksläsare så hade den här hösten varit förödande. Jag förstår att du läser alla på en gång. Ordet perus tänker jag ta till mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr var jag också en en-boksläsare, men bokbloggandet ändrade på det ...

   Radera
 5. Jag som tyckte jag hade många på gång! :-)

  SvaraRadera
 6. Jag har tre böcker på gång nu och det är många för att vara mig :)

  SvaraRadera
 7. Åh vilken härlig bokhög, vill läsa flera i den! Kul med ordet perus. Jag är finlandssvensk och har nog inte hört det förut annat än i samband med finlandssvenska namn och det blir ju lite annat... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är högen härlig! Man vill läsa alla på en gång ...

   Radera
 8. Jag väntar på att Kepler ska dimpa ner i min brevlåda... Ser fram emot den väldigt mycket. :)

  SvaraRadera
 9. Jag förstår varför du läser alla de på en gång för oj vilka böcker liksom! Trånar efter flera av dem och har några i min att läsa hög bredvid sängen :)

  SvaraRadera
 10. Det var många bollar i luften! Stalker låter som en bok jag skulle vilja läsa om jag förstår dig rätt i att den är lite läskig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstod helt rätt. Riktigt läskig, speciellt i början :)

   Radera
 11. Jag har lite svårt för att läsa mer än en bok åt gången.

  SvaraRadera
 12. Började på Stalker imorse, som jag längtat efter denna bok :)

  SvaraRadera
 13. Så många intressanta böcker på en gång!

  SvaraRadera