söndag 25 maj 2014

En smakebit på söndag

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Ett kul sätt att få nya lästips- TBR-listan som inte precis håller på att sina ...

Det är final i ishockey vm, Finland spelar mot Ryssland och läget är 1-1. Det är för spännande att titta på, så det går bra att skriva ihop ett litet blogginlägg under tiden.

Katerina Janouch ger i mitten av juni ut den sjunde delen i serien om barnmorskan Cecilia Lund, Blodssystrar. Jag har fått förmånen att få boken som recensionsexemplar och högg tag i den direkt! Smakebiten kommer från sidan 152 och 153 då Cecilia precis har tackat ja till att medverka i tv-programmet "Gärningsman okänd":

"Cecilia behövde komma ut, hon behövde luft. Behövde tänka. Inte minst på vad hon skulle säga i programmet. Det handlade egentligen bara om underhållning, det visste hon, hon var där som ett slags utfyllnad och en jämvikt till alla poliser och till den trötte kriminologiprofessorn Lars Nowak. Ändå ville hon ha något mer att komma med, kanske leverera något oväntat."
"Cecilia låste omsorgsfullt innan hon började gå mot busshållplatsen. Hon behövde se platsen med egna ögon. Det var den där dimman som behövde skingras. Hur det skulle gå till visste hon aldrig på förhand, bara att det kunde ske om man hade rätt inställning och vågade följa sin inre röst."
 Det är skönt med serier där man känner personerna och får följa dem igen. Så även den här gången. Ni får ändå vänta till 18.6 för att få veta vad jag tyckte om boken. Och nu är läget i hockeymatchen 2-2 ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar