fredag 2 maj 2014

Bloggstafett - Andnöd

Hanna på bloggen Feministbiblioteket har haft barnboksvecka på sin blogg den här veckan. Idag är vi några andra bloggar som hänger på i en bloggstafett. Vi har alla läst boken Andnöd, skriven av Anette Skåhlberg och illustrerad av Katarina Dahlquist. Det var Boktjuvens Ingerun som hade fått en hög böcker av Sagolikt bokförlag och hon kom med förslaget till en bloggstafett. Jag vet inte vad ni andra tänkt skriva om boken, men jag tänkte skriva ett citat ur boken.

Boken är ett litet häfte med stor stil, mycket lättläst. Den vänder sig till 9-12 åringar och är en fantasibomb. Boken är första delen av fem i serien Nollja och Människofolket. Mitt citat kommer från tredje kapitlet, Människoriket kontaktar Havsriket.

" Tusentals små varelser med lysande ögon uppenbarar sig. Det ser ut som fiskar men har också ben med tassar. Det skulle räcka med att en enda lyckas ta sig fram till Havsriket för att alla där ska förstå att det är allvarligt. Nana följer de små självlysande varelserna med blicken så länge hon kan se dem."

Boken känns rätt för åldern. Jag tycker ändå att den kunde ha varit lite tjockare, 9-12 åringar orkar nog läsa lite längre redan. Fast å andra sidan kanske det bättre lockar till läsning med kortare böcker. Jag antar att historien fortsätter i den andra delen och skulle gärna läsa den också för historien fick ett abrupt slut.

Titta in på de andra bloggarna för att se vad de skrivit om boken:

10:00 Boktjuven http://www.boktjuven.com/
11:00 Prickiga Paula http://prickigapaula.blogspot.se/
12:00 Västmanländskan http://vastmanbok.blogspot.se/
13:00 Boktok73 http://boktok73.blogspot.fi
14:00 Sandras boktankar http://sandrasbocker.blogspot.se/
15:00 Fantastiska berättelser http://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/
16:00 Bokform http://bokform.wordpress.com/
17:00 Stories from the city http://annzah.com/
18:00 (inte så) anonyma biblioholister http://bokoholist.wordpress.com/
19:00 Feministbiblioteket http://feministbiblioteket.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar