lördag 8 februari 2014

Bokbloggsjerka 7-10 februari

Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?

Så låter veckans fråga i bokbloggsjerkan. Pre-bloggtider hade jag en liten röd bok som jag skrev upp vilka böcker jag hade läst. Då jag började blogga började jag också använda goodreads. Där för jag in alla bäcker jag har läst, inte alla böcker jag har i hyllan. Vill du följa mig där hittar du mig som boktok73. På bloggen har jag en flik med lästa böcker för varje år. Har inte ännu fått till 2014, det står på agendan under sportlovet som börjar om en vecka. Under 2013 förde jag också in alla bäcker jag läste i ett exel-dokument. Där samlade jag lite fakta om böckerna och sammanställde lite statistik vid årets slut. Det är ändå ganska jobbigt att föra in samma böcker på tre olika ställen, så jag tror att exeldokumentet faller bort det här året. Visst är det kul att få fram lite statistik men det får inte heller vara för mycket jobb. Med goodreads får man fram statistik och kan jämföra olika år, så det är min huvudsakliga platform för att hålla reda på de böcker jag har läst.

Hur gör du?

10 kommentarer:

 1. Jag är så knäpp att jag har bloggen, Book Collector, Goodreads, Boktipset och analoga anteckningar :)

  SvaraRadera
 2. Jag tror att jag kommer att hålla mig till Goodreads, känner att jag inte har tid. Hur sugen jag än är på att spana in Book collector eller skaffa mig en Läsdagbok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag testade Book collector, men orkade inte lägga in allt där. Bra att man kan ladda ner en provversion för att se om man gillar. Tid är nog största orsaken till att jag också koncentrerar mig på goodreads.

   Radera
 3. Jag har fortfarande inte lyckats bestämma hur jag ska få till ett hållbart system. Både digital variant och fysisk lockar mig. Tycker inte att bloggen räcker riktigt till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag orkar inte uppehålla en fysisk variant, så jag får nöja meg med blogg+ goodreads :)

   Radera
 4. Oj, vilken koll du måste ha! För mig blir det bara bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag är inte alltid up to date, skriver ofta in en hel hög i efterskott...

   Radera
 5. goodreads tycker jag funkar riktigt bra i kombination med bloggen. Skönt att kunna hålla lite ordning i läsningen, otur att jag inte har nån koll alls innan bloggen - inte helt bekväm i det blurret som existerar där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte också i ett skede att jag skulle ha fört in alla pre-bloggböcker i bloggen, men det har aldrig blivit av ...

   Radera
 6. Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den... Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

  SvaraRadera