söndag 16 februari 2014

Att vara slav under böcker

I veckans bokbloggsjerka handlar det om att lista för och nackdelar med att vara en slav under böcker. Tips på hur man hittar mer lästid får man också gärna skriva om.

Den största nackdelen med att vara slav under böckerna är att tiden inte räcker till. Det finns så mycket som man skulle vilja läsa och så lite tid. Jobbet är det som tar den mesta lästiden. Finns det andra nackdelar? Endel tycker att böcker är dyra, och visst kan det kännas så. Speciellt svenska böcker i Finland. Men nuförtiden finns det nätbokhandlar och också vi finlandssvenskar kan köpa svenska böcker till ett överkomligt pris. Så där var den nackdelen avvärjd.

Listar man upp fördelarna blir listan lång. I stället väljer jag att länka till Linda på bloggen Enligt O. På vändagen skrev hon ett alldeles underbart inägg, Ode till bokbloggarmaffian och i det inlägget slår hon huvudet på spiken. Klicka här och läs inlägget så får du veta fördelarna med att vara slav under böckerna.

Så var det lästiden. Jag är expert på att strunta i dammråttorna under soffan eller berget av ren tvätt som borde vikas och ställas in i diverse klädskåp. Trots det så är det i bussen på väg till jobbet eller hem från jobbet som jag läser mest. Just boken i handväskan är den jag byter ut oftast. Jag har också upptäckt att det går alldeles utmärkt att läsa en e-bok på löpmattan, i alla fall under en rask promenad. En ljudbok i öronen då man dammsuger är också ett bra tips. Det gäller att få en bok med i alla tråkiga sysslor så löper det bättre.

2 kommentarer:

  1. Jag önskar att jag tyckte om att lyssna på ljudböcker, men jag tappar koncentrationen hela tiden. Jag missar en del "läs"-tid på det.

    SvaraRadera
  2. Ljudböcker tror jag faktiskt inte att jag kan vänja mig vid, men bussläsning funkar för mig :)

    SvaraRadera