fredag 13 juli 2012

Bokbloggsjerka 13-16 juli

Fredag betyder ett nytt jerkainlägg på Annikas blogg. Titta in där för närmare upplysning om vad en jerka innebär.

Recenserar du alla böcker du läser?

Jag tror inte att mina inlägg om böckerna jag läst kan klassas som regelrätta recensioner. Jag försöker skriva ner mina tankar om boken jag läst, försöker ge en bild av handlingen. Om detta duger att kallas recension kan inte jag avgöra. Riktigt alla böcker skriver jag inte om, men 98% av dem jag läser skriver jag om här på bloggen. Jag har som avsikt att skriva om alla böcker, men ibland räcker tiden inte till. Det finns ju så många böcker att läsa:)

14 kommentarer:

 1. Ibland känns det som att jag ligger hopplöst efter med skrivandet, men eftersom jag har små anteckningar om varje bok så gör det inte så mycket om det dröjer lite. Det kan till och med vara en fördel :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, anteckningar! Har också som avsikt att göra anteckningar, men det blir aldrig av. Ofta är det helt bra att låta boken sjunka in lite innan man skriver om den.

   Radera
 2. Det som du gör kan man väl kalla för recensioner? För det är ju tankarna om boken som man vill läsa! Det vill i alla fall jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske man kan det:) Jag tycker att tankarna är viktigare än en utförlig beskrivning av handlingen.

   Radera
 3. Jag recenserar inte riktigt allt. Omläsningar till exempel faller bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omläsningar skulle jag knappast skriva om heller, ifall jag nu läste något flera gånger...

   Radera
 4. Jag tycker också det är viktigare att skriva vad man tänker och tycker om boken än att återge vad den handlade om. Det är ju så lätt att skriva lite för mycket där och spoila boken för den som ännu inte läst den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Svårt ibland att veta hur mycket man ska skriva om handlingen tycker jag.

   Radera
 5. Håller med många andra här. Jag vill veta vad den som bloggar tycker om boken, inte så mycket om handlingen. Brukar själv försöka att inte avslöja för mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland kan det vara ganska trixigt att inte avslöja för mycket.

   Radera
 6. Jag är som du, vågar inte riktigt kalla det recensioner så jag har döpt det till boksammanfattningar. :)
  Det är alltid kul att surfa runt på bokbloggar, man får så många lästips!

  SvaraRadera
 7. Ja, visst finns det alltid böcker som väntar på att läsas :) Något som jag tycker är bra med att skriva lite om boken man precis har läst är att man får stanna upp och tänka efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är bra att stanna upp lite innan man rusar vidare till nästa bok. Ibland kan jag bara tycka att det är svårt att skriva om boken genast.

   Radera