söndag 24 juni 2012

Skuggsida av Belinda Bauer

I Skuggsida, Belinda Bauers andra bok, återser vi gamla bekanta från förra boken, Mörk jord. De är dock inte i huvudrollen den här gången, men har en viktig uppgift för handlingen. Jonas Holly, byns sympatiske polis, blir förfärad över att upptäcka att någon smugit sig in hos en gammal kvinna och mördat henne, utan att lämna några spår efter sig. Vem kan röra sig i byn där alla känner alla och utföra hemska dåd? Jonas, som inte har någon erfarenhet av att lösa mord, blir tvungen att kalla in den ytterst osympatiske kriminalinspektören Marvel.

Handlingen tätnar an efter. Ibland går det ändå lite väl långsamt. Mot slutet trappas händelserna ändå upp och jag hade nog inte i min vildaste fantasi kunnat tro att mördaren var den hen var... Jag blir lite imponerad över slutet faktiskt. Då jag klickar mig omkring på andra bloggar som har skrivit om Skuggsida, hittar jag en länk hos Annika till Belinda Bauers hemsida. Den länken ska du inte klicka på ifall du inte har läst boken och har tänkt göra det, men ifall du har läst boken kan du klicka här. Trots att helhetsintrycket av boken inte är fullt positivt, blir jag ändå nyfiken på den tredje boken, Finders Keepers, som finns på engelska redan. Frågan lyder; ska jag vänta på svenska översättnignen, eller läsa den på originalpråket?

Recensionsexemplar från Modernista förlag. (Pga att jag fick boken först efter rec.datum har jag inte haft så bråttom med recensionen)

1 kommentar:

  1. Tänkte försöka hålla mig och vänta tills Mörk jord kommer ut i pocket. Då ska jag också ge mig på de här böckerna :)

    SvaraRadera