torsdag 28 juni 2012

Katerina Janouch x4

Jag har under våren lopp läst Katerina Janouchs böcker om barnmorskan Cecilia Lund. Hittills har det kommit ut fyra böcker som handlar om Cecilia och hennes familj. Jag gillar Janouchs stil att berätta. Det är lättläst och underhållande. Jag gillar speciellt det att Cecilias yrke, barnmorska, får en framträdande roll i böckerna. Man får en realistisk inblick i vad yrket för med sig. Själv jobbar jag som barnsjuksköterska, tar ofta hand om de sjuka nyfödda och ofta retar jag mig på uppenbara sakfel i böcker i fråga om sjukvård. Här har i alla fall Janouch gjort omsorgsfull research och överdriver inte heller händelserna.

Böckerna heter Bedragen, Systerskap, Hittebarnet och Tigerkvinnan. Bok nummer fem kommer ut 4.7 och heter Modershjärtat. Länkarna går direkt till Piratförlagets sidor för böckerna, där kan du läsa mera om vad de handlar om.

Ibland lämnar upphällningen av historien lite att önska. Handlingen byggs upp, det är spännande och man läser ivrigt vidare. Slutet blir ofta ändå platt fall. Visserligen får man svar på sina frågor, men ibland skulle man gärna vilja ha lite mera. Fördelen med att läsa alla så här nästan i streck är, att man då genast får fortsätta med följande del och då får svar på de sista frågorna. Så nu ska jag sätta igång med del fem. Recension på den kommer 4.7.

1 kommentar:

  1. Köpte "Hittebarnet" på loppis igår, har även "sommarbarn" med henne, har inte läst något av henne ännu, men jag ska - i sommar.
    Har just nu en tävling på min blogg om du vill kika in :)

    SvaraRadera