måndag 28 mars 2016

Jag lät dig gå av Clare Mackintosh

Klockrent! Bättre än Kvinnan på tåget och tom. Gone Girl! Detta kunde jag inte låta bli att utropa på Goodreads efter att ha gett fem stjärnor av fem som betyg åt Jag lät dig gå av Clare Mackintosh. Jag har varit alldeles uppslukad av boken under påsken. Snacka om påskekrim! Solen skiner lockande där ute men jag har inte kunnat tänka mig att gå ut förrän boken är utläst. Vilka vändningar, vilken tvist! Detta är helt klart höjdpunkten bland allt jag har läst so far det här året.

Jacob Jordan, 5 år, släpper sin mammas hand för ett ögonblick och blir överkörd av en bil. Föraren smiter från olycksplatsen och en mammas liv slås i spillror.

Jenna flyr från sitt liv, sitt förflutna. En tragisk händelse har ställt hennes liv på ända och hon kan inte bo kvar i Bristol längre. Av en slump kommer hon till en liten by i Wales och försöker bygga upp en ny anonym vardag. Hon blir bekant med den lokala veterinären Patrick och sakta men säkert vågar hon släppa in honom i sitt liv.

Jag lät dig gå är Clare Mackintoshs debutroman. Den baserar sig på en sann historia. Den blev en bästsäljare direkt och det förvånar mig inte alls. Jag har inget att klaga eller anmärka på. Personerna år trovärdiga, naturbeskrivningarna likaså. Jag känner lite Ann Cleeves Shetlands-vibbar när jag läser om den lilla byn i Wales med sina höga klippor och sandstränder och får en längtan efter att åka dit. Det ska bli intressant att se vad författaren kommer med till nästa. På hennes hemsida ser jag att hon i Juli ger ut boken I see you. Jag kommer inte att vänta på den svenska översättningen, trots att Jag lät dig gå var utmärkt översatt av Mia Gahne.

Jag lät dig gå är en bok som förtjänar uppmärksamhet. Den förtjänar att bli läst. Tvisten var för mig helt oväntad och fick mig nästan att tappa andan. Psykologisk thriller i förklädnad, spänningen trappas upp utan att man nästan anar det. Jag kan inte skriva mer utan att avslöja för mycket, läs boken, läs den så snart som möjligt!

Tusen tack till Lind & Co för recensionsexemplaret! Ni gjorde min påsk!

Detta var mitt inslag i påskens bokbloggsjerka


3 kommentarer:

  1. Den här ska jag läsa som första bok i april. Nu när jag tänker efter så måste det ju betyda att det blir nästa bok :)

    SvaraRadera
  2. Den var verkligen bra! Håller helt med dig om att den är bättre än Kvinnan på tåget.

    SvaraRadera
  3. Åh, den låter bra! Jag har skrivit upp den på min "att läsa-lista". Tack för tipset!

    SvaraRadera