tisdag 29 september 2015

Bränd himmel av Gilly MacMillan

"Under en söndagsutflykt i Leigh Woods strax utanför Bristol låter Rachel Jenner sin åttaårige son springa i förväg. Ben är utom synhåll bara en kort stund. Sen är han borta och Rachel befinner sig mitt i varje förälders värsta mardröm.
I media slår försvinnandet ner som en bomb. Några ödesdigra handlingar får både pressen och allmänheten att vända sig mot Rachel. Och samtidigt visar det sig att Rachels syster bär på fruktansvärda hemligheter.
Kriminalkommissarie James Clemo och hans kollega Emma Zhang arbetar intensivt med det prestigefyllda fallet. Men när ledtrådar slutar i återvändsgränder och lögner kommer fram i ljuset blir läget allt mer desperat för alla inblandade.
Rachel är pressad till bristningsgränsen av sorgen och den förkrossande oron över sin son, av trycket från polisutredningen och den hårt dömande allmänheten. Vem kan hon egentligen lita på? Och vem kan lita på henne?"

 Så beskrivs Bränd himmel bland annat på Modernistas hemsida. Och visst är boken spännande. Det är en ryslig historia, en mardröm som man som mamma inte ens vågar tänka på. Det är kanske just det som gör att boken kryper in under skinnet, det att det inte är alltför långsökt att det skulle kunna hända på riktigt. Historien är också riktigt bra skriven, mina misstankar om gärningsmannen växlar an efter som historien utvecklar sig.

Bränd himmel är Gilly MacMillans debutbok. Hon jobbar på sin andra bok och jag kommer nog att hålla utkik efter den.


Titel: Bränd himmel
Översättning: Johan Nilsson
Originaltitel: Burnt Paper Sky
Genre: Deckare, Thriller
Antal sidor: 464
Förlag: Modernista
 
Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

2 kommentarer:

  1. Den här har jag tänkt att läsa ganska snart, den låter väldigt spännande.

    SvaraRadera