måndag 24 augusti 2015

Sudden death av Anne Holt & Even Holt

Sara Zuckerman är för första gången i sitt liv på en fotbollsmatch. Matchen spelas på Wembley stadion i London och det är två av Europas topplag som möter varandra. Efter matchen faller en spelare plötsligt ner framför ögonen på åskådare och tv-tittare. Sara reagerar blixtsnabbt och lyckas få igång spelarens hjärta igen. Saras kollega Ola Farmen ser ett samband mellan händelsen och tidigare händelser där fotbollsspelare har dött plötsligt och oförklarligt och snart är Sara och Ola något på spåren.

Syskonen Holt tecknar i Sudden death upp en mångfasetterad historia som är riktigt spännande och kuslig. Jag får lite Stalker-vibbar i ett skede och förväntningarna inför upplösningen trissas upp. Att huvudpersonerna är läkare (hjärt specialister) och boken innehåller en hel del medicinsk terminologi och jargong gör att jag känner mig hemma i texten. Det märks att Even Holt är läkare, det är trovärdigt till 100%. Men sen kommer den lilla besvikelsen smygande. Upplösningen är inte den explosion jag hade förväntat mig, utan mer det logiska, trovärdiga slutet.

Summa summarum gillar jag vad jag läser. Den soliga söndagen tillbringades i solstolen och jag sträckläste 400 sidor. Detta syskonpar levererar! Dessutom gillar jag omslaget.

Tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret!

1 kommentar:

  1. Har inte läst Flimmer än, men om jag gillar den så blir det väl att jag skaffar Sudden death också :)

    SvaraRadera