måndag 27 april 2015

Summer at Little Beach Street Bakery av Jenny Colgan

Min absoluta favorit bland feelgoodförfattare är för tillfället utan tvekan Jenny Colgan. Jag älskade hennes bok Little Beach Street Bakery och nu har jag sträckläst uppföljaren, Summer at Little Beach Street Bakery. 

Polly stortrivs med sitt liv. Hon driver det lilla bageriet, bor i den pittoreska fyren tillsammans med pojkvännen Huckle och lunnefågeln Neil. Hon bakar oemotsåndliga bröd, hela det lilla samhället fylls av doften från bageriet. Ändå fylls Polly av en gnagande oro, allt går lite väl bra. Och visst visar det sig att det är en storm på kommande. En storm som kommer att förändra en hel del för fler än bara Polly.

Böckerna om det lilla caféet gick rakt in i mitt hjärta. Underbarast är nog den lilla lunnefågeln som smälter Pollys och de övriga bybornas hjärtan. Neil, som fågeln heter, är helt enkelt oemotståndlig. Det lilla samhället Mount Polbearne är så realistiskt beskrivet att jag kan se alla små gator ch gränder framför mig coch höra vågornas brus och fiskebåtarnas puttrande. Precis som det ska vara i en feelgood-roman eller chick-lit, kalla det vad du vill, blir det spänning och dramatik ochså i den här boken. Jenny Colgan lyckas ändå hålla det på en bra nivå, det är inte överdrivet. Jag kan inte nog höja hennes förmåga att beskriva känslor, händelser och vyer till skyarna, språket flyter på och jag lever mig in i det lilla brittiska samhället med alla dess egenheter och händelser. Det är som om jag var en av invånarna i byn. Och lunnefågeln ... Feelgood då den är som bäst!

Har du inte läst Jenny Colgans böcker, och gillar feelgood, då ska du ta och hålla utkik efter böckerna om Little Beach Street Bakery. För alla er som hellre läser på svenska har jag goda nyheter. Massolit ger ut den första boken på svenska i september! Kolla in Massolits fina omslag. Jag blir sugen på att läsa den på svenska också! Och visste ni att Jenny Colgan är en av manusförfattarna till tv-serien Doctor Who!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar