tisdag 21 april 2015

Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrants sjätte bok Avdelning 73 börjar då Emma Sköld vaknar upp efter fem månader i koma efter en ridolycka. Från det ögonblick hon öppnar ögonen får hon känslan av att olyckan inte egentligen var en olycka, utan att någon med vilja hade skrämt hästen hon red på. Hon har vaga minnesbilder av en kvinna, men hennes närmaste vill inte lyssna på henne. Det är bara kollegan Nyllet som tror henne och blint lyder Emmas önskemål.

Som Sofies tidigare böcker är också Avdelning 73 en lättläst underhållande bok. En feelgooddeckare. Vissa ställen är storyn kanske lite tunn, men jag blir överraskad trots att jag trodde att jag hade koll och det är alltid bra. Kapitlen är korta, Kindlen meddelar att de är ca 1-2 minuter långa, så läsningen går undan.

Eftersom jag är sjukskötare läser jag sjukhusscenerna extra kritiskt. Det enda som kanske stör mig i dem är Emmas skarpa sinne så gott som genast då hon vaknar, det känns inte fullt så trovärdigt. Annars får sjukhusscenerna godkänt. Det är smart att inte ingående beskriva apparatur och medicinska ingrepp för det kan så lätt gå fel.

Efter att jag under vintern och våren läst en hel massa böcker utanför min bekvämlighetszon känns det skönt att vara på bekanta vatten igen. Vill du ha en lättsmält, fartfylld och spännande bok, då är Avdelning 73 något för dig.

Sofie Sarenbrant har jobbat hårt på att marknadsföra sin nya bok och har synts aktivt på både facebook och instagram. Sofie var också en av författarna som deltog i vårt spänningsmingel på bokmässan så det känns lite som om man känner henne.

Tack till Massolit förlag för recensionsexemplaret!

3 kommentarer:

  1. Den här ser jag fram mot att läsa!

    SvaraRadera
  2. Den här ser jag fram mot att läsa!

    SvaraRadera
  3. Den ska jag snart lyssna på. Tycker det är skönt med lättsamma deckare, särskilt i ljudboksformat.

    SvaraRadera