lördag 30 augusti 2014

Slattläsning

Idag har jag sysselsatt mig med slattläsning. Ni vet då man har lite kvar i flera böcker. I stället för att börja på en ny bok bestämde jag mig för att läsa slut de andra jag hade på hälft.

Igår läste jag slut Pia F. Davidssons I likets vänkrets. Det var en alldedes utmärkt underhållning under de senaste dagarna då jag varit däckad av en massa rossel och slem. Boken är direkt fortsättning på Så tuktas en svinpäls. Damernas äventyr fortsätter där det förra tog slut. Det är fartfyllt och lite makabert, men som sagt underhållande. Tack till författaren för recensionsexemplaret!

På Kindlen har jag hållit på med Rainbow Rowells bok Landline. Det är en vuxenbok, till skillnad från hennes tidigare böcker. Georgie och Neals äktenskap vacklar. Då Georgie tvingas jobba under julhelgen tar Neal barnen med sig till sina föräldrar. Georgie misstänker att hon nu har förstört allt. Då hon ringer till Neal upptäcker hon att hon pratar med Neal som han var förut, innan de var gifta. Boken går inte in i varje por som Eleanor & Park. Ändå gillar jag boken, speciellt mot slutet. I ett skede är Georgies velande hit och dit lite väl långdraget. Helt underhållande i alla fall.

Vid sängen har jag haft boken Lyssnerskan av Tove Jansson. En bok som kom ut 1971. Jag hittade den på biblioteket. Boken är en samling noveller. En del av novellerna är alldeles underbara och jag blir berörd, medan jag läser andra utan större entusiasm. Underbart att hitta nya böcker som jag inte läst förut av Tove.

På iPaden har jag hållit på att läsa Född fenomenal av Josephine Bornebusch. Det är en ungdomsbok för åldern 12-15 år. Boken är Ruts dagbok. Hennes största idol är Anne Frank och hon är fascinerad av andra världskriget. I dagboken skriver Rut om sin vardag som ung. Känslorna för Albert, som hon till en början avskyr, växer och blommar ut i ungdomlig prakt. En underhållande bok, som jag nog kanske inte skulle ge åt en 12-åring, men nog åt en 15-åring. Tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Riktigt bra saldo för den här dagen. Nu gäller det att hitta en ny bok att börja på!

2 kommentarer:

  1. Kika in på kuturkollo. Bok väntar. Mejla gärna adressen till anna at kuturkollo.se

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag skulle vilja komma i kontakt med dig, men hittar ingen mailadress? Vill skicka lite information om olika författare jag arbetar med, inför bokmässan. Du når mig på adressen:
    carro.wikbro.carlen (@) kultpr.se

    SvaraRadera