torsdag 10 april 2014

Visning pågår av Sofie Sarenbrant

Visning pågår är Sofie Sarenbrants femte bok och den tredje som handlar om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag har gillat de tidigare böckerna och högg tag i den här så fort den landade i min virtuella postlåda. Jag sträckläste och blev inte besviken.

Dagen efter att det varit visning i familjen Göranssons hus hittar sexåriga Astrid sin pappa brutalt mördad i huset. Astrid säger att hon på natten sett en främling som klappat henne på kinden då hon sov. Det finns inga tecken på inbrott och mannens fru blir snart misstänkt för mordet på sin våldsamma man. Då fler mord sker omkullkastas ändå Emmas teorier. Jakten på mördaren verkar bara leda till återvändsgränder.

Emma är äntligen gravid och det är endast ex-pojkvännen Hugo som ställer till med besvär både för Emma och pojkvännen. Vi får också följa Emmas systers Josefins vardag och allting ställs på ända då Josefin också blir inblandad i fallet.

Jag gillar Sofie Sarenbrants sätt att skriva. Det är lättläst och underhållande. De korta kapitlen lockar till att läsa ett kapitel till och vips har man åkt en hållplats för långt. Att Emmas nära och kära i varje bok är på något sätt inblandade kan man ställa sig lite kritisk till, men jag köper det. Det är ju en del av spänningen då det är bekanta som är inblandade. Jag ser fram emot nästa bok, börjar vänja mig vid en Sarenbrant varje vår nu.

Tack till Damm förlag för recensionsexemplaret! Damms nya recensionsexemplarpolicy gillar jag, de skickar nämligen recensionsexemplaren i elektronisk form. Kindlen fick följa med vartän jag gick i några dagar.

Detta inlägg publicerades också på bokmässans community.

2 kommentarer: