söndag 27 april 2014

En smakebit på söndag: Advokaten


Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Ett kul sätt att få nya lästips- eller bli varnad för någon bok.

Min smakbit den här veckan kommer från boken Advokaten av Cormac McCarthy. Smakbiten är den här veckan ett foto från boken, för jag klarar inte av att beskriva hur texten är uppbyggd. Det är som att läsa ett filmmanuskript. Boken handlar om Advokaten som lockad av tanken på snabba pengar köper in sig i en narkotikaaffär. Ett stort parti kokain ska smugglas in över den amerikanska gränsen från Mexiko. Ganska snart inser advokaten att affären inte var så enkel som han trott.

Smakbiten kommer från sidan 69. Texten är uppbyggd av kursiva avsnitt som beskriver miljön och vad som händer och av repliker där människor pratar med varandra.

Vad jag tyckte om boken får ni veta 30.4, då det är recensionsdatum för boken.

12 kommentarer:

 1. För ett tag sedan läste jag Blodets meridian av samma författare och då tror jag minsann att jag lovade mig själv att aldrig läsa något mer av honom. Väntar tills filmatiseringarna kommer i stället :)

  SvaraRadera
 2. Jag har läst Blodets meredian och var inte stormförtjust. Kanske ska jag ge honom en ny chans :-) Tack för smakprovet.

  SvaraRadera
 3. Är nog ingenting för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Har inte läst något av denna författare så tack för smakbiten. :)

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 6. Läste hans Vägen, men tyckte inte om den. Och filmmanusstilen ovan avskräcker dessutom...

  SvaraRadera
 7. Intressant form, och snyggt omslag. En bok som kanske lockar mig mer än den faktiskt skulle tilltala mig. Intressant dock så tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Jag älskade filmatiseringen av denna. Tyckte skådespeleriet var gediget och handlingen bra. Rekommenderar den varmt. Filmen hette The Counselor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Det var alltså den här filmen jag var på väg att hyra i fredags, men jag läste så dåliga recensioner så jag valde en annan i stället.

   Radera
 9. Hm, det låter som en lite jobbig form att läsa. Men det kan ju också vara jättebra.

  SvaraRadera