söndag 5 januari 2014

Nytt år, "ny" blogg

Gott Nytt År till er allihopa! Jag har tydligen levt i någonslags nyårskoma och skriver första inlägget för i år först nu. Blev inspirerad att ändra utseende på bloggen litegrann. Tyck gärna till om det är något som ser dumt ut, eller som inte visas rätt. Blogglistan är något jag funderat på. Det är den listan jag gjorde då jag startade bloggen och den har inte uppdaterats sedan dess. IRL följer jag en hel massa fler bloggar via feedly (ca 100 st...) än de som är på listan. Skulle man lista upp alla de på bloggen, skulle listan bli otroligt lång, och det tycker jag inte ser bra ut på sidan. Hur gör ni? Det finns ju så många bloggar som är värda att få komma med på listan och man vill ju inte diskriminera någon. Borde man ta bort hela listan? Berätta gärna vad ni tycker!

För övrigt hoppas jag att 2014 ska bli året då jag får läsa många bra böcker. Jag ska försöka blogga mer aktivt än tidigare. Jag har höga förväntningar på uppdraget som bloggambassadör. Det ska bli så kul! Min vana trogen kommer jag inte att gå med i några utmaningar. Jag är urusel på att hålla mig till utmaningar. Jag är en utpräglad lustläsare. Jag vill vara fri att läsa det jag just då känner för och fri att ändra mig. Varje läsutmaning jag har deltagit i har misslyckats, så vi får se om jag kan hålla mig borta från utmaningarna under 2014. Det här inlägget är samtidigt mitt svar på Annikas fråga i bokbloggsjerkan, som under julen varit extra lång. Ända till 10.1 har man tid på sig att svara, så jag är inte ens ute i sista minuten.

Hoppas ditt läsår blir vad du önskar, fyllt med massor av lästid och massor av bra böcker!

23 kommentarer:

 1. Det är ju i och för sig en utmaning i sig, att hålla sig borta från utmaningar ;)

  SvaraRadera
 2. Ser fint ut! på min blogglista försöker jag ha de bloggar jag personligen följer så det är i princip samma som min feedly-lista men ibland är jag såklart dålig på att uppdatera listan och sen finns det ex träningsbloggar som jag ju inte listar på bloggen. Framförallt när jag började blogga så använde jag andra människors blogglistor som ett sätt att upptäcka nya bloggar. Hur du ska göra kan jag inte råda om men klart är en lista på 100 bloggar kanske lite overkill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett nu att flera bloggar inte har någon lista. Kanske man kunde lägga länkarna i en egen flik.

   Radera
  2. Jag har också märkt att många inte har det men jag håller fast vid min ett tag till i alla fall. Monika har ju en poäng i att det inte är alla man läser varenda inlägg från fast det är det nog få jag gör det med överhuvudtaget. Jag föredrar att läsa bloggar på mobil eller padda då jag bara snabbt kan bläddra igenom alla nya inlägg men det är bara ibland jag fakitskt läser allt. Ofta ögnar jag bara igenom det eller så hastar jag vidare om det ex rör en bok jag inte är nyfiken på. Jag vill dock ändå se alla inlägg så att jag inte missar nåt! Sen följer jag ju de flesta bloggar på både facebook och i feedly så det blir lite dubbelt ibland!

   Radera
  3. Och så blir jag ju så glad varje gång jag hittar min blogg på någons blogglista, så visst vill man ju sprida den glädjen. Får nog tänka till ordentligt här :)

   Radera
 3. Tycker allt ser jättefint ut :) Osvenskt nog så innehåller min blogglista bara länkar till de bokbloggar jag tycker mest om och där jag faktiskt brukar läsa varenda inlägg. De andra får finna sig i att ha en anonym tillvaro på Bloglovin'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker bara att det är så svårt att peka ut de där favoritbloggarna...

   Radera
  2. Och tack skulle jag ju ännu säga :)

   Radera
 4. Jag har ingen blogglista, men har funderat på det. Kanske en egen flik skulle vara ett bättre alternativ om man har 100 på sin lista eller så har man bara sina favoritbloggar listade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det ska bli en flik i något skede.

   Radera
 5. Det där med blogglista är jättesvårt. Jag har testat olika varianter, utan att vara nöjd med någon av dem. Jag följer också minst 100 bloggar via Bloglovin och det finns ju inte en chans att ha alla listade på min blogg då. Nu har jag några få listade, men jag funderar på att ta bort dem helt för listan stämmer ju inte på långa vägar. :-)

  Samtidigt - jag vill gärna hitta till nya bloggar och jag kollar gärna på andras blogglistor då. Så... Jag vet inte. Knepigt det där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, knepigt var ordet :) Det är ju så många som skulle förtjäna att vara med. Och vem är jag att avgöra vem som får vara med och vem inte. Samtidigt är det ju kul att hitta nya bloggar via andras blogglistor.

   Radera
 6. I samband med att jag bytte tema på min blogg valde jag att ta bort min långa blogglista av två anledningar: en lång lista ser plottrigt ut och jag uppdaterade den aldrig.

  Ska jag vara ärlig är det ytterst sällan som jag tittar på andras blogglistor och när jag väl gör det är det långt ifrån alltid som jag klickar mig vidare till någon annans blogg.

  I stället hittar jag nya bloggar att följa (via Feedly eller e-mail) genom att klicka på länkar som finns i andras inlägg, eller genom att klicka på länken till någon som har skrivit en intressant kommentar på någon annans blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog sant att jag också nuförtiden hittar till nya bloggar via länkar i någon text eller kommentar.

   Radera
 7. Så fin den är din "nya" blogg! Jag hoppas på ett fint 2014 med massor av skoj inför bokmässan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Det blir nog ett kanonår har jag på känn :)

   Radera
 8. Den blev fin:) Jag funderar själv på att göra en flik istället för att ha blogglista:)

  sv: Nej tyvärr verkar Castle inte finnas på Netflix men kanske kan du se den på ABC's hemsida:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Lutar allt mer åt flik jag också.

   Radera
 9. "utpräglad lustläsare" - du är en mkt god förebild! : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, det är ju alltid bra med förebilder :)

   Radera
 10. Snyggt! En detalj bara, att när man klickat på "kommentarer" blir det en sån färg att den inte längre syns. Jag överlever ändå, men bara så du vet :) Min blogg är spretig, så jag har valt att ha såna jag känner personligen eller såna som valt att ha mig i sin blogglista. Annars tycker jag att nischade bloggar, som till exempel din, gärna skulle få ha länklistor på andra bloggar i samma nisch. Men om det är 100 bokbloggar du följer blir ju listan ganska lång... Men ur läsarsynpunkt är det ju bekvämt att via en bokblogg hitta andra bra bokbloggar osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkte också att den försvinner i bakgrunden då man klickat på den, bra att du hojtar till! Ska åtgärda det asap.

   Radera