tisdag 7 januari 2014

Komma igång med e-böcker

Man behöver inte ha en fin läsplatta eller surfplatta för att kunna prova på e-böcker. Det vimlar av gratis böcker som man kan ladda ner på nätet och känna sig för. Ett program att läsa boken på behöver man ladda ner, t.ex Adobe Reader eller Kindle gratis läsappar till olika plattformar. Till båda programmen hittar man gratis böcker enkelt genom att googla gratis e-böcker. Programmen hittar du här:
Vill man låna e-böcker från biblioteket öppnar man dem i Adobe, så det är ett helt bra program att ha på sin dator. För att kunna låna e-böcker behöver du ett lånekort till ett bibliotek som lånar ut e-böcker och en pin-kod. Båda får du från ifrågavarande bibliotek. Här i Finland är det tyvärr ännu väldigt begränsat med bibliotek som lånar ut e-böcker. Där har ni i Sverige igen kommit betydligt längre i utvecklingen :) Elib har jättebra sidor med information, så läs mer där om du är intresserad.
Vill man sedan gå vidare och läsa bekvämare lönar det sig att investera i en läsplatta. Men det tar vi i ett annat inlägg. Vad tänker du om e-böcker? Läser du på datorn, mobilen, paddan eller har du en läsplatta?

Detta inlägg publicerades i min grupp på bokmässans community. Om du inte har ett konto där tycker jag att du ska registrera dig och gå med i gruppen Vi som gillar e-böcker. Också de andra bloggambassadörerna har öppnat grupper där böcker och litteratur diskuteras. Klicka dig dit, vetja!

3 kommentarer:

 1. Jag har Kobo-appen i plattan och telefonen. Har inte hunnit läsa böckerna jag laddat ner en, men har en på gång som jag läser i mobilen. Jättebra, för då har man alltid en bok med sig som man kan läsa om man får en oväntad paus nångång. Har också laddat ner sånt som jag inte får tag på på bibban och som blir billigare i e-form, men måste läsa alla bibbareservationer först :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det bra med böcker i telefonen :) Synkroniserar Kobo-appen boken mellan plattan och telefonen så att det bara är att fortsätta där man slutade?

   Radera
  2. Jo den synkar! Jag blev så glad då jag hittade appen för jag trodde jag skulle måsta köpa en kindle, men det går ju lika bra i telefon och platta.

   Radera