onsdag 11 december 2013

Drömgångare av Samantha Shannon

Föga anade jag vad som skulle finnas innanför pärmarna på boken Drömgångare av Samantha Shannon. En värld fylld av främmande ord, nya världar, drömlandskap och varelser av olika slag. I början av boken finns en karta över världen Scion, som befinner sig i London. Året är 2059 och under 200 år har Scion härskat i Storbrittannien. Paige jobbar i hemlighet för Jaxon Hall i Londons kriminella värld med att ta sig in i folks medvetande. Hon innehar oanade krafter och då hon känner sig hotad i tunnelbanan råkar hon döda en vakt. Hon blir tillfångatagen och förs till Scion där hon förväntas underlyda Väktaren.

Det är egentligen oerhört svårt att förklara vad boken handlar om, eftersom det händer en massa, med en massa svåra ord. Jag förstår inte ens hälften, men det stör inte läsningen. Det som däremot störde läsningen var att slå upp alla svåra ord i ordlistan längst bak i boken, så det slutade jag fort med. Det konstiga är ändå att det är en läsupplevelse som heter duga. Jag gillar Paige, hennes kamp och strävan. Väktaren var också en riktigt intressant bekantskap. Det är tidvis riktigt spännande och man läser gärna vidare. Världen Scion var också intressant, trots att jag inte alls kan redogöra för den. Det är glädjande att man ändå kan få ut en stor behållning av boken trots att man inte till 100% hänger med i varje sväng. Det är bra författarskap. Kommer jag att läsa uppföljaren? Troligtvis.


Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

4 kommentarer:

 1. Jag la också upp en recension på denna idag, vilket sammanträffande! :)

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte bestämma mig för om jag vill läsa denna. Det känns lite jobbigt att även det här ska bli en lång serie. Jag orkar inte med fler serier :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. He, he, en serie till går nog alltid :) Tror du skulle gilla!

   Radera