söndag 29 september 2013

Regenter i bokhyllan

Veckoslutet går i lika rask takt som veckan och nu är det redan söndag. Tur att bokbloggsjerkan gäller fredag-måndag, så att man hinner med fastän man missar att det varit fredag. Den här veckan gäller det att göra en inventering i bokhyllan och kolla upp vilket land som väger tyngst.

I min bokhylla blir det nästan jämt spel mellan England och Sverige. Engelska författare finns det nog lite mer av. Jag älskar engelska deckare. De har något speciellt. Till en del är det säkert kulturen, till en del karaktärerna och miljön. Svenska författare har också en förmåga att fängsla och underhålla, men på vågen väger nog de brittiska tyngst. Elly Griffiths, Peter James, S.J. Bolton, Ann Cleeves, ja listan kan göras hur lång som helst. Till en del kan min kärlek till de brittiska böckerna säkert bero på det år jag bodde i London. Då var jag inte så imponerad över landet, men efteråt har det vuxit i mitt hjärta och allt det Brittiska väcker varma känslor i mig.

Hur ser det ut i era bokhyllor?

7 kommentarer:

 1. Det är svensk dominans i min läsning också. Andraplatsen ser nog lite olika ut olika år.

  SvaraRadera
 2. Svenskt är ganska så ensamt i toppen när det handlar om vad jag läser.

  SvaraRadera
 3. Gillar väldigt mycket brittiska företeelser över lag, men ändå läser jag mest amerikanskt... Skumt det där.

  SvaraRadera
 4. Britterna ligger nog högst hos mig med, tack vare alla fantastiska deckarförfattare!

  SvaraRadera
 5. Finns en del engelsk och svenskt i mina hyllor med. Gillar engelsk feel-good men hatar engelska deckare. svenska deckare uppskattar jag dock mycket.

  SvaraRadera
 6. På senare tid har jag läst mycket svenskt, men också brittiskt och amerikanskt.

  SvaraRadera