torsdag 12 september 2013

Fem svar på fem frågor

Redan förra veckan blev jag taggad i utmaningen som cirkulerat bland bokbloggarna en tid nu. Tiden bara rinner iväg och jag har tydligen haft en bloggpaus. Jag har bland annat hunnit skaffa mig ett nytt jobb och åka på resa till Stockholm tillsammans med min mamma och min syster och därför har tiden inte riktigt räckt till. Nu har jag i alla fall en ledig kväll, så här kommer mina svar på utmaningen. Jag blev utmanad av både Bloggbohemen och Bokhyllan i pepparkakshuset. Tack för det!

Vem inspirerade/uppmuntrade dig att börja blogga?
Jag började blogga ganska spontant. Hade en tid läst Bokbabbels blogg och några andra och tyckte att jag som också älskar böcker och att läsa vill också vara med på ett hörn. Bokbloggare verkade ha det kul tillsammans, vilket ju också stämmer. Så jag började min anspråkslösa blogg och har inte ångrat mig en sekund. Jag bloggar inte varje dag. Försöker uppdatera bloggen 2-3 gånger per vecka. Ibland lyckas det, ibland inte.

Hur väljer du ämne att blogga om?
Man kan väl säga att ämnena väljer mig, dvs. böckerna jag läser skriver jag om. Och lite annat mer eller mindre bokrelaterat.

Vad vet de flesta inte om dig?
Ja, den nyaste nyheten är att jag efter 17 år på samma arbetsplats nu har fått ett nytt jobb och i början av oktober är det meningen att jag ska lämna alla mina underbara arbetskamrater och slänga in mig i något nytt. Jag kommer att jobba som diabetesskötare för barn på barnkliniken i Helsingfors. Spännande och skrämmande.

Vilka tre ord beskriver din stil bäst?
Jag är så dålig på att beskriva mig. Jag är lugn, omtänksam (tror jag i alla fall...) och njutare - om det är ett ord. I alla fall njuter jag av livet, tar vara på stunder med familjen och lässtunder.

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
Läsa- surprise, surprise, titta på tv, sjunga- älskar min kör och alla underbara körkamrater, umgås med familj och vänner. Att sitta ute i solen och läsa, med en kopp te, det är favoritsysselsättningen.


Eftersom jag har noll koll vem som har svarat på utmaningen redan så utmanar jag dig som inte har blivit taggad att svara på frågorna och länka till mig.

4 kommentarer: