tisdag 16 juli 2013

Lågor av hat av Erin Kelly

Här på bloggen tycks det ha blivit sommarlov medan jag igen börjat jobba. Tiden flyger iväg. Lästakten har nog tyvärr lite trappats ner, men visst läser jag fortfarande dagligen. Den senaste boken jag läste var Lågor av hat av Erin Kelly.

Darcy växer upp med sin sjukliga mamma. Då han inte får stipendiplatsen till den fina privatskolan knäcks mamman totalt. Darcy misstänker att rektorns son fått platsen och ett djupt hat växer fram inne i honom.

Familjen McBride samlas varje år i fritidshuset. Det här året har de också en uppgift att sprida ut mamma Lydias aska. Föga anande ger de sig iväg för att delta i festivalen i staden. Kerry, som lovat sitta barnvakt åt lilla babyn Edie, förvinner spårlöst med babyn med sig. Mörka hemligheter sipprar fram, familjebanden töjs ut, fasader spricker. Kan mamma Lydias hemligheter hållas hemliga och begravs med henne?

Boken är författarens andra bok. Jag har inte läst Grenar av gift, den första. Det här är ändå en helt fristående bok, så det störde inte alls. I boken får läsaren följa med en persons historia i gången. Utan att avslöja för mycket vävs historierna in i varandra och läsaren upptäcker sambanden an efter. Detta gör att det blir riktigt spännande och tidvis rysligt. Man vill läsa vidare för att se hur allt hänger ihop. Historien är inte riktigt sannolik, men det stör inte alls. Man lär känna karaktärerna och har svårt att avgöra vem man ska gilla bäst. En bok som sätter sig innanför huden, kryper omkring och gör sig påmind. Riktigt bra!

Tack till Damm förlag för recensionsexemplaret!

2 kommentarer:

  1. Den här satte jag upp på min önskelista när den kom ut, men man vill ju veta lite mer om böcker innan man köper dem :) Denna låter ju faktiskt bra.

    SvaraRadera
  2. Jo, jag tror nog att du skulle gilla den :)

    SvaraRadera