måndag 1 juli 2013

Halvårsrapport

Jag brukar inte skriva månadsrapporter eftersom mängden jag läser per månad inte är särskilt stor. Så här då halva året gått kan det ändå vara kul (åtminstone för mig, vet inte om någon annan orkar intressera sig) att ta en liten tillbakablick och se vad jag har läst hittills i år.

31 böcker har jag läst klart så här långt. Det är helt enligt planen. Jag har som mål att läsa 60 böcker år 2013. Ett tag såg det ganska hopplöst ut, men nu i juni läste jag 9 böcker så nu är jag i kapp. Vanligtvis hinner jag bara läsa 4-5 böcker per månad, så juni blev en kanonmånad. Februari däremot var en riktig bottenmånad med bara 2 lästa böcker. Av de 31 böckerna är 16 recensionsexemplar. Det har blivit en hel del sådana i år. Några av dem fick jag redan förra året just då min gamla Kindle gick sönder så de fick vänta på den nya. Därför är det så många recensionsexemplar.

Vilken bok har då varit den bästa? Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson tar nog topplaceringen. Sämst var 1974 och 1977 av David Peace. Resten kommer där i mellan. Då jag nu ser tillbaka på min lista på sidan Läst 2013 så tycker jag att jag har läst mest bara bra böcker, så behöver någon lästips så är det bara att plocka från listan.Längre än så här tänker jag inte blicka tillbaka. Jag ser verkligen fram emot läsningen i höst också. Det är en hel massa bra böcker som kommer ut under hösten, så abibliofoben i mig kan vara lugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar