onsdag 20 februari 2013

Hoppa högt Sigge!

Idag är det dottern Emma 8 år som agerar gästbloggare. Hon skriver om boken Hoppa högt Sigge! av Lin Hallberg. Texten är helt hennes egen.



Hoppa högt Sigge handlar om en flicka som heter Elina och hon är hästtokig. Hon rider på stallet Brobygården. Elinas favorithäst heter Sigge. Elina vill så gärna ha Sigge till sköthäst men en annan som heter Jossan har redan Sigge till sköthäst. Jossan blir för gammal för Sigge men hon vill ändå ha Sigge. Alla flickorna på Brobygården rider tillsammans till en annan gård. Där ska de rida i en manege. Elina får rida Sigge. När de ska ta galopp så faller Elina av! Om några timmar rider de hem. Ridläraren Ingela som äger hela stallet bestämmer att Elina får bli skötare på en ponny som heter Atle. Atle var Ingelas häst när hon var liten. Nu är Atle trettiosex år. Elina börjar sköta Atle. I sadelkammaren äter alla smörgåsar till mellanmål. Elina har inte med nåra smörgåsar så hon får en av en flicka som heter Rosanna. När Elina frågar Jossan om hon nån gång kommer sluta rida Sigge så säger Jossan fult åt Elina. Elina försöker hindra tårarna att komma ut men det går inte så bra.
Jag tyckte att den här boken var bra för att lite av det här har hänt Lin Halberg som är författaren och för att på sista sidan kunde man lära sig rita Sigges huvud.
ANDRA SIGGEBÖCKER:
Äntligen Sigge! Kom igen Sigge! Simma lungt Sigge! Äventyr med Sigge! Det spökar Sigge! April april Sigge!
Av det där böckerna har jag läst: Äntligen Sigge! Kom igen Sigge! April april Sigge och Simma lungt Sigge!

3 kommentarer:

  1. Låter som en spännande bok och man blir sugen att läsa om Sigge :) Bra skrivet.

    SvaraRadera
  2. Duktigt Emma! Det var fint gjort!
    Hälsningar från momi

    SvaraRadera
  3. Fint skrivit, Emma!

    SvaraRadera