fredag 8 februari 2013

Bokbloggsjerka 8-11.2

Efter att de senaste dagarna varit totalt däckad av magsjukan känns det bra att komma tillbaka till civilisationen med hjälp av veckans fråga:

Följer du någon utländsk blogg? I så fall vilken/vilka?

För mig är de flesta bloggar utländska. Eftersom jag bor i Finland, är Finlandssvensk, läser jag helst också bloggar på svenska. Vad passar då bättre än att klicka omkring på alla härliga svenska bloggar. Eftersom det inte är särkilt intressant för de flesta av er läsare att läsa om vilka svenska bloggar jag följer så har jag här valt att ta upp två bloggar som jag följer som varken befinner sig i Sverige eller Finland.


Lingonhjärta är en svensk bosatt i Argentina. Hon trivs bäst i litterära mörker. Har ni ännu inte hittat till den bloggen tycker jag ni ska klicka in er där. Just nu har hon också en utlottning på gång!

Bokelskerinnen är en norsk blogg som jag ganska nyligen börjat följa. Lite jobbigt är det att läsa på norska, men riktigt kul att se att kärleken för böckerna är universell, oberoende var man bor och lever. Kolla in den också!

12 kommentarer:

 1. Åh! Skulle vilja krama lite på dig nu :D

  SvaraRadera
 2. Hej, hej :D Ska följa dig med!

  SvaraRadera
 3. Jo de flesta bloggar skrivna på svenska är utländska från vårt perspektiv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast nu börjar det finnas ganska många finlandssvenska också.

   Radera
 4. Jag hade lite huvudbry om jag skulle räkna dig som en utländska blogg, det var faktiskt en riktigt klurig fråga. När man börjar fundera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nuförtiden med internet känns inte landsgränserna så viktiga längre :)

   Radera
 5. Jag räknade norska men inte finlandssvenska som utländska. Inte Lingonhjärta heller. Tror det beror på vilket språk man skriver på!

  SvaraRadera
 6. Kul att det finns så många finlandssvenska bloggar...

  Lyckades inte kommentera med WordPress..

  http://bokdamenblog.wordpress.com/

  SvaraRadera
 7. Glömde ju alldeles bort att räkna er som bloggar från Finland som utländska. :) Lingonhjärta har jag aldrig besökt, men nu ska jag klicka mig dit. Tack för tipset!

  SvaraRadera