lördag 5 maj 2012

Tre i en

Trots att jag veckan innan konserten inte hade mycket lästid, läste jag ändå ut tre böcker den veckan. Att smyga till sig några minuters läsning då man väntar på något kan vara produktivt.

Mörk jord av Belinda Bauer har jag hållit på med en hel evighet. Jag har haft den som "pausbok" här hemma och bara läst en liten snutt då och då. Därför har det dragit ut på tiden. Boken var riktigt bra. Den beskrivs som en psykologisk kriminalroman. Själv hade jag förväntat mig lite mer "action". Tempot var ganska lugnt, eller berodde det på att jag bara snuttläste? I alla fall tog den sig mot slutet och blev en riktigt lyckad läsupplevelse.

Bedragen av Katerina Janouch har jag länge varit sugen på att läsa. Huvudpersonen Cecilia Lund jobbar som barnmorska, vilket är ganska nära mitt eget yrke. Jag känner igen mig i sjukhusmiljön och tycker att det är riktigt uppfriskande att läsa om annat än mord hela tiden.

Flimmer av Anne och Evan Holt var min första bok i exess-format. Boken på 643 sidor är bara 16mm tjock! Sidorna är tunna, men det stör inte läsningen alls. Man får bläddra ofta, men det ger en känsla av att läsningen löper framåt. Perfekt att ha i handväskan och på resor! Själva boken visade sig också vara en höjdare. Kul att läsa en kriminalhistoria där inga poliser är i huvudrollen. Också här känner jag igen mig i sjukhusmiljön.

Tre böcker, tre nya författarbekantskaper. Kommer definitivt att läsa mera av var och en av författarna.

2 kommentarer:

 1. Belinda Bauers bok hoppas jag få när jag fyller år, annars köper jag den själv :)

  Flimmer råkade jag köpa på årets bokrea, men jag har inte läst den än. Anne Holt har jag flera böcker av tidigare och gillat, så jag har ganska stort hopp om denna också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda böckerna var bra, så du har ännu fler bra böcker att se fram emot...:)

   Radera